Vad är Motgift?

Motgift är ett mediaprojekt

Vi producerar olika former av media utifrån en svenskvänlig grundsyn. Vi står upp för traditionella europeiska värderingar och detta genomsyrar allt vi gör. Vi producerar podcasts, direktsänder aktuella kommentarer varje vardag och publicerar kommentarer, analyser, krönikor och längre artiklar på vår webbsida.

Motgift är en tankesmedja

Vi skriver och samtalar utifrån en svenskvänlig och traditionell europeisk grundsyn. Familj, folk och fosterjord är centrala begrepp som ligger till grund för vårt arbete. Utöver detta presenterar våra medarbetare olika tankar och åsikter som de själva står för. Vi har högt i tak och värnar detta. Genom ”smedjan” vill vi också motivera, inspirera och vägleda till positiv handling. Tillsammans har våra medarbetare många år av nationellt engagemang bakom sig, samt visioner om hur oppositionsarbetet bör bedrivas och hur framtiden kan gestalta sig. Dessa idéer och visioner kommer till uttryck genom våra poddar, texter på webbsidan samt bokutgivning.

Motgift erbjuder en plattform

Den som delar våra grundläggande värderingar är välkommen att använda våra plattformar: podradio, webbsida, forum och så vidare för att själv förmedla sina tankar och åsikter. Vi hjälper till med vår erfarenhet och expertis men huvudansvaret att prestera och vara delaktig vilar på den intresserade.

Motgift är en arbetsgemenskap

Vår redaktion, våra medarbetare och våra frilansare delar en sak förutom de grundläggande värderingarna: arbetslusten. Motgift är en arbetsgemenskap som man blir en del av genom att arbeta inom de olika områden som projektet täcker.

Motgifts målsättning

Vi vill erbjuda en heltäckande medieprodukt som bygger på svenskvänlig grund. Vi vill informera, inspirera, utbilda och underhålla. Vi vill också, i mån av möjlighet, överflytta detta till det verkliga livet genom att anordna olika former av sociala aktiviteter. Vi söker hela tiden nya vägar ett nå ut till fler svenskar. Vi hoppas också kunna motivera enskilda att själva ta ansvar och agera på sin ort eller i de sammanhang de är engagerade i. Vi är dock ingen organisation, inget parti eller någon aktivistgrupp.

MOTGIFTsol2

 

Finn din plats

Vill du vara en del av vår arbetsgemenskap? Varför inte ge det en chans? Kanske kan du skriva, eller kanske är ditt kall att hålla låda. Har du kanske en bok liggande? Är du konstnär? Det finns många pusselbitar kvar.

Redaktionen

Vår redaktion är vår ledningsgrupp. Här fattas besluten om det löpande arbetet, om strategier för att nå ut till fler människor, programutveckling och så vidare. Redaktionen sköter också Motgifts officiella konton på Facebook och Twitter. Redaktionen arbetar heltid med Motgift.

Medarbetare

Våra medarbetare är engagerade genom att de förbundit sig att antingen skriva för Motgift eller vara ansvariga för sina egna poddar. Ansvaret ligger på medarbetarna, vilka får stöd och hjälp från redaktionen med det tekniska, med marknadsföring och återkoppling. Men innehåll, kontinuitet och prestation vilar helt och hållet på individen. Medarbetarna sköter också sina egna sociala medier. I möjlig mån hjälper Motgift också de medarbetare som förbundit sig med tillhandahållande av inspelningsutrustning och liknande, allt för att göra slutprodukten så bra som möjligt.

Frilansare

Frilansaren är den som då och då när tid och möjlighet finns bidrar med något till Motgift. Frilansaren har inga krav ställda på sig utan levererar när andan faller på. Redaktionen bedömer från gång till gång om materialet är intressant och relevant för lyssnarna och läsarna.

Gör din röst hörd

Vi hoppas att du vill göra din röst hör och för att göra det så enkelt som möjligt för oss såväl som för dig kommer här några praktiska och handfasta råd. Läs detta noggrant innan du hör av dig, så att vi är på samma sida redan från början.

Konstnärligt lagd?

Om du är konstnärligt lagd, fotograf eller liknande så är du välkommen att skicka in bilder, kompositioner och vad det nu må vara till oss. Om det är något för oss så hör vi av oss och tar det därifrån. Vi försöker alltid höra av oss, men ge oss tid eftersom det är många att svara.

Vill du prata?

Är du intresserad av att göra en podcast? Det finns två sorters format vi arbetar med, dels de schemalagda poddarna som sänds dags- eller veckovis (program) eller mer fristående, som publiceras oregelbundet. Är du intresserad av att göra ett program, fråga dig först om du har tid att leverera regelbundet samt tänk igenom din idé. När du kan garantera oss kontinuitet så hör du av dig med ditt förslag så tar vi det därifrån. Du kan också, så klart, skicka något du spelat in till oss, så kanske vi kan lägga in det i tablån. Se till att läsa upp dig kring gällande lagstiftning eftersom du själv är ansvarig för det du gör och säger.

Tekniskt kunnig?

Kanske är ditt gebit det tekniska. Du kan klippa ljud och film eller kanske är du begåvad inom webbutveckling eller duktig som moderator? Då finns det plats för dig hos oss. Vårt forum behöver modereras och vill det sig riktigt väl kanske du är vår nya sociala medie-redaktör? Hör av dig helt enkelt så ser vi vad det kan bli av det hela.

Är du en ordsmed?

Nyhets- och ämnesartiklar behöver vi alltid till vår webbsida. Rapporter och analyser är alltid intressanta. Krönikor och personliga betraktelser kan vi inte få nog av. Vill du skriva för Sveriges bästa nationella media så är du välkommen. Några förhållningsregler bara:

Texten du skickar in skall vara korrekturläst och ”ren” (alltså inga underliga formateringar). Den ska vara källgranskad och sanningsenlig. Du ska skicka med förslag på rubrik såväl som ingress samt bildförslag (här duger inga lågupplösta bilder). Om detta inte uppfylls kommer vi inte att behandla texten och det är lika bra att vi säger det på en gång. Vi har inte tid att korrekturläsa och redigera helt enkelt. Den färdiga texten skickar du som ren text utan formateringar till [email protected] tillsammans med bifogade bilder.

Kanske har du en historia att berätta eller har du stoff till en faktabok? Motgift har förlagsverksamhet och sitter du på ett manuskript eller en idé är det bara att höra av sig, så tar vi det därifrån.