Dagen den liberala demokratin konfirmerades i blod och terror (GMM #261)

Idag en historielektion om terrorbombningarna av Dresden och andra tyska städer under andra världskriget. Sedan en genomgång av nyheter om kränkta allergiker, muslimer i Växjö som kräver böneutrop och därtill frågar vi oss om Täby kommun är "rasist"... eller nja, andra frågar och Magnus svarar. Dagens program är såpass viktigt att det är fri lyssning som gäller!

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Vill du ha Motgifts alla podcasts direkt i mobilen?

Vår RSS-ström: https://www.motgift.nu/feed/podcast (om du är medlem, använd din personliga RSS-ström på din medlemssida)

Så gör du på Android
Så gör du på iOS

I dagens avsnitt:

  • Den 13 februari 1945 inleder de allierade terrorbombningar mot staden Dresden; detta är kulmen av en taktik som varit i bruk sedan 1942, en taktik som riktar in sig på civilbefolkningen. Magnus berättar om denna skamfläck och konstaterar att det var en naturlig konsekvens av den liberala demokratin, som föddes på schavotten i Paris.
  • Vad är genrebilder och hur används dem. Magnus försöker här folkbilda efter att SVT “avslöjat” att moderaterna använt sig av en brinnande bil från Kanada i en film om Göteborg.
  • Nu är till och med allergikerna kränkta!
  • Så sakteliga kommer kontrarevolutionen… precis som Magnus förutsett: Småbarnsmamma berättar att hon vill umgås med sina barn.
  • Är Täby kommun “rasist”?
  • Moskén i Växjö vill ha böneutrop.

Med mera…

Denna podcast publiceras här av Motgift.nu men samtliga åsikter som yttras är personernas egna. Vill du läsa mer om vad Motgift är, och hur även du kan publicera egna podcasts via Motgift, läs “Vad är Motgift?“.

Om skribenten

Redaktionen

Redaktionen

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp