Sanningen om Martin Luther King (Den här Dan #3)

Idag är det Martin Luther King Day i USA, en federal helgdag. Men vem var King egentligen? Dessutom, strandhugg i nyhetsträsket och Dan får en smäll av verkligheten när han ska gå en första hjälpen-kurs i Berlin.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Vill du ha Motgifts alla podcasts direkt i mobilen?

Vår RSS-ström: https://www.motgift.nu/feed/podcast (om du är medlem, använd din personliga RSS-ström på din medlemssida)

Så gör du på Android
Så gör du på iOS

TEMA: SANNINGEN OM MARTIN LUTHER KING Jr.

 • FBI har en akt rörande Martin Luther King, men den är hemligstämplad fram till åtminstone 2027. Varför?
 • Hans far hette Daddy King, men säger sig ha fått en uppenbarelse och kallade sig därför Martin Luther King, och sin son för Martin Luther King Jr. Detta namnbyte gjordes dock aldrig rent juridiskt, och den person vi idag känner som Martin Luther King Jr. heter egentligen Michael King.

PLAGIATÖREN

 • Den första predikan han gav vid Ebenezer Baptist Church var plagierad från Harry Emerson Fosdick.
 • Hans första bok “Stride towards freedom” var ett hopkrafs av plagiat från ett flertal olika källor.
 • En officiell rapport från Martin Luther King Center konstaterade bland annat att “retroaktivt bedömt kan vi se att hans skrivelser är tragiskt bristfälliga och fulla med plagiat”.
 • Hur kunde så många professorer släppa igenom dessa plagiat? Forskaren Michael Hoffman tycker inte det är så konstigt utan säger att “King var politiskt korrekt, svart och hade ambitioner. De vänstervridna professorerna var glada att ge ut doktorstitlar åt en sådan person, oavsett om han var bluff eller inte”.

KOMMUNISTEN

 • Vi vet från bildbevis att Martin Luther King deltog i ett möte på Labour Day i Tennesee 1957. Mötet leddes av ledande organisatörer för USA:s kommunistiska parti och handlade om hur man skulle kunna resa runt och dra igång demonstrationer i den amerikanska södern.
 • 1957 grundade King också Southern Christian Leadership Conference, SCLC, tillsammans med den kända kommunisten Fred Shuttlesworth
 • Från 1955 – 1960 var Bayard Rustin, också han känd kommunist och dömd för sexualbrott, Kings personliga rådgivare, assistent och sekreterare. Efter ett besök i Moskva 1958 började Rustin organisera de första av Kings berömda “marscher mot Washington”. Det kommunistiska partiets tidning “The Worker” kallade själva marscherna för ett kommunistiskt projekt.
 • Enligt Martin Luther King-sympatisören och vännen David J. Garrow beskrev King sig själv som marxist och ska enligt Garrow ha talat om sig själv som en del av en “revolution” och “klasskamp”.
 • En av de viktigaste personerna bakom King, och en av hans närmsta vänner, var den judiska kommunisten Stanley Levison. Men det var vänskapen med Levison som gjorde att FBI också började hålla ett öga på King.

CHARLATANEN

 • Enligt William C. Sullivan som ledde FBI:s utredning av King så var den verkliga personen någon helt annan än han utmålats som; detta trots att Sullivan själv såg sig som en sympatisör av Kings arbete.
 • Sullivan har bland annat berättat om hur King använt pengar han samlat in till sin så kallade människorättskamp för att köpa sprit och sex.
 • Dessutom finns ett flertal rapporter om hur han så väl misshandlat kvinnor som förfört gifta kvinnor.

VARFÖR?

 • Det finns mycket mer om Martin Luther King Jr. för den som är intresserad, men viktigt att förstå är att bilden som förmedlas av honom — som till och med gett honom en egen högtidsdag i USA — är långt ifrån verkligheten.
 • King var ett verktyg för kommunister i USA för att nedmontera det vita Amerika.
 • Men har svarta det bättre idag än innan King? Visst, de har kanske på pappret fler rättigheter. De kanske får sitta var de vill i bussen. Men hur ser kriminaliteten bland svarta ut nu kontra då? Hur många fler familjer slås sönder? Hur ser missbruket ut?

INRIKES

Under förra året drog staten in 57 miljarder mer i skatt från de hårt arbetande svenskarna, jämfört med 2016. Totalt betalade svenskarna in 975 miljarder kronor i skatt, och det ökade skattetrycket slog absolut hårdast mot privatpersoner — företag betalade faktiskt marginellt mindre i skatt än året innan.

Samtidigt läggs sjukhus ned, svenska mammor tvingas föda i bilen, våldtäktsutredningar läggs på hög och politikerna säger att svenskarna måste jobba ännu längre än det går i pension.
Skatterna höjs, samhället förfaller. Är det inte härligt att leva i den moderna socialdemokratiska välfärdsstaten?

**

Statsminister Stefan Löfven uppgav i sitt tal på Folk och Försvar-konferensen i Sälen att en ny myndighet ska inrättas för psykologiskt försvar.
Man säger att man är rädd att Ryssland ska lägga sig i det svenska valet med “påverkanskampanjer” och det då finns en risk att svenskarna röstar på fel parti.
Samtidigt fortsätter svenska staten att lägga sig i rysk politik, genom myndigheten Sida. Så här står det på SIDA:s hemsida:

“Samarbetet med Ryssland är i dag begränsat till insatser för att stödja demokratisk utveckling och bidra till ökad respekt för mänskliga rättigheter samt en förbättrad miljö i Östersjöområdet och nordvästra Ryssland. Att Ryssland utvecklas till en modern och demokratisk stat ligger i såväl de ryska medborgarnas som i Sveriges och övriga Europas intresse.”

Det står också lite om vart miljontals svenska skattekronor går till:

“Stärkt kapacitet hos förändringsaktörer och civilsamhälle att verka för bland annat demokrati, mänskliga rättigheter och icke-diskriminering, är en viktig förutsättning för att driva den demokratiska utvecklingen framåt. Sida stödjer organisatinoer som arbetar för att skydda rättigheter och ge juridiskt stöd till romer, etniska minoriteter, migrantarbetare och HBTQ-personer.”

**

EU-kommissionen har skapat en ny grupp som ska arbeta med att “bekämpa fake news”, alltså nyheter som makten inte tycker om. Gruppen har fått det sovjetklingande namnet “High Level group on Fake News”.
Sverige representeras av den statliga televisionens VD Hanna Stjärne, kanske mest känd för att hon delat ut priset Guldspaden till AFA Dokumentations efterföljare Researchgruppen, efter att de i samarbete med Expressen hängt ut feltänkare med namn och bild.

**

Så, låt oss konstatera från dessa tre nyheter:

Du ska jobba längre och betala mer i skatt, pengarna ska sedan gå till att starta en svensk myndighet som ska lära dig tänka rätt och en EU-grupp som ska se till att du läser rätt nyheter.
Men kära svensk, är det inte härligt att vara fri?

Om skribenten

Redaktionen

Redaktionen

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp