Anklagelsen mot Fredrik Virtanen: drogade och våldtog Cissi Wallin – gammelmedia lägger locket på!

Cissi Wallin anklagar Aftonbladets Fredrik Virtanen för att ha drogat och våldtagit henne. All gammelmedia i Sverige lägger locket på.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

När sverigedemokraten Hanna Wigh berättade om hur hon utsatts för sexuella trakasserier var gammelmedia snabba på att ta hennes ord för absolut sanning och spinna vidare på dem; sammalunda när Anders Borg betett sig allt annat än anständigt på en privat fest. Kort sagt är gammelmedia alltid snabba på att göra nyheter av hörsägen – nästan alltid i vart fall och då både på nyhets- som ledar- och krönikeplats. Speciellt viktigt är det när ämnena rör rasism eller hur män beter sig mot kvinnor.

För en moralisk människa är det ganska lätt att manövrera sig fram i tillvaron. Rätt är rätt, fel är fel – oavsett vem eller vilka som gör det. För gammelmedia är det inte lika rätt eftersom det som ibland är fel inte alltid är lika fel. Hur ska vi annars tolka den tystnad som råder om att deras egen Fredrik Virtanen nu anklagas, offentligt, för att ha drogat och våldtagit en ung kvinna? Och inte nog med det, det är kvinnan själv som anklagar honom öppet.

Få har nog missat att feministen och aktivisten Cissi Wallin öppet på sin Instagram pekar ut Fredrik Virtanen som den man som 2006 drogade och våldtog henne. Ett avskyvärt övergrepp utan tvekan. Du har inte missat det om du är en medveten nyhetskonsument vill säga, alltså en som läser de fria mediernas rapportering. Det är nämligen knäpptyst i gammelmedia.

De ha mage att skriva om kampanjen “Me too” som sparkats igång i efterdyningarna av Harvey Weinstein-gate i USA, och lyfter därtill fram svenska kvinnor som berättar om hur de utsatts för kränkande sexism… men Cissi Wallins berättelse förtiger man.

Vän av ordning kan hävda att Wallins anklagelser inte har någon substans då hon inte agerat tidigare och att ord bara står mot ord. Men det håller inte från gammelmedia eftersom man utan att blinka tog Wigh vid orden och kablade ut att SD använder “maffiametoder”, eller för den delen hoppade på Harvey Weinstein-gate (där det heller inte finns domar).

Kanske menar man att Cissi Wallin inte är lika trovärdig som de kvinnor som anklagar Weinstein? Eller är det något annat månne?

Kan det vara så att Fredrik Virtanen är en av dem? Han har ju profilerat sig om en riktig feminist och hela hans gärning går ju ut på att sitta på höga hästar och godhetssignalera mot män; vita män; vita heterosexuella män… vanliga hederliga män som inte drogar och våldtar kvinnor!

Gammlemedias moral är suspekt och oärlig. Målet helgar medlen på redaktionerna och det blir skriande uppenbart när skiten hamnar innanför deras egen dörr. Locket på, tystnad. Det är uppenbart varför man vill förmå sociala medier att få bort den fria median; varför man vill begränsa möjligheter för medborgarjournalistik – man vill kontrollera vad vanligt folk får veta helt enkelt.

I skrivande stund har ingen svensk gammelmedia tagit upp Cissi Wallins anklagelser mot en av Sveriges tyngsta krönikörer och namnkunniga journalister – eftersom han är en del av dem, en del av kotteriet. Och på deras Facebooksidor rensans kommentarer från upprörda bort. Det samma gäller public service, vilka deltar i att lägga locket på!

Hur länge kan de vara tysta?

Om skribenten

Magnus Söderman

Magnus Söderman

En etnisk svensk man som befinner sig mitt i livet; opinionsbildare, författare och radiopratare på Motgift.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp