Socialdemokraterna avslöjade: Skapade fejkade Facebooksidor för att sprida “näthat” och skylla på “rasisterna”

"Näthat" används som förevändning för att inskränka friheten på internet, men vem ligger egentligen bakom det? En stor skandal skakar nu de österrikiska socialdemokraterna, en historia med så många fantastiska komponenter att den skulle kunna fylla en bok. Frågan man måste ställa sig; sker samma sak i Sverige, här och nu?

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Vi läser dagligen om “rasistiskt näthat”, något som beskrivs som ett jätteproblem i media. Frågan man måste ställa sig, inte minst i ljuset av den senaste skandalen i Österrike, är vem som ligger bakom det så kallade näthatet och med vilket syfte?

Den 15 oktober stundar nyval i Österrike. Det österrikiska folkpartiet (ÖVP) leder betryggande i opinionsundersökningarna före Socialdemokraterna (SPÖ) och Frihetspartiet (FPÖ). Valkampanjen är i full gång, och även om kampanjer som syftar till att smutsa ned sina motståndare inte är något nytt, så är Socialdemokraternas tillvägagångssätt detta val högst intressant.

Man valde att anlita den judiska rådgivaren Tal Silberstein. En israelisk medborgare som varit i blåsväder många gånger tidigare, när han anlitats av andra österrikiska partier. Socialdemokraterna valde också att bryta kontraktet med Silberstein när han den 14 augusti i år greps i Israel misstänkt för penningtvätt, samt för att ha mutat Guineas president för att få ta över driften av en diamantgruva.

Totalt har man gett Silberstein en budget på 400 000 euro (närmare fyra miljoner kronor) i valkampanjen som han valde att investera i sociala medier. Men istället för att köpa reklam och skapa spännande bilder, filmer och texter för Socialdemokraternas partiledare Christian Kern hade Silberstein en annan, betydligt slugare plan.

Fejkade “rasistiska” Facebooksidor

Silberstein skapade två Facebooksidor, som både såg ut att handla om ÖVP:s partiledare Sebastian Kurz, Socialdemokraternas stora nemesis och den förmodade nästa förbundskanslern. Facebooksidorna “Wir für Sebastian Kurz” (Vi som är för Sebastian Kurz) och “Die Wahrheit über Sebastian Kurz” (Sanningen om Sebastian Kurz) följde den klassiska “söndra och härska”-tekniken där den ena skulle utmåla Kurz som stark invandringskritiker så att han kunde beskyllas för “rasism”, medan den andra skulle utmåla honom som flyktingkramare och vän med George Soros för att skrämma bort invandringskritiska väljare.

På sidan där man försökte utmåla Kurz som invandringskritiker, eller rasist på PK-språk, skrev man bland annat att “tusentals migranter väntar i Italien, och NGO:s hotar med att ta dem till Österrike. Ska Österrike verkligen gå med på det?” och man skapade även en omröstning kring huruvida Österrike borde stänga sina gränser eller inte. Under dessa uppdateringar kom sedan ett flertal kommentarer som anklagades för att vara näthat och rasism, men det är ännu oklart om kommentarerna kom från genuina, invandringströtta österrikare eller om de kontona också var skapade av Socialdemokraternas judiska rådgivare.

Den andra Facebooksidan, den som skulle skrämma bort invandringskritiska väljare, publicerade istället bilder och inlägg som insinuerade att Kunz var finansierad av den judiska mångmiljardären George Soros, känd för att också finansiera invasionen av Europa, Black Lives Matter och Expo.

Samma taktik i Sverige?

Det hela är en ordentlig soppa av judisk och socialdemokratisk fräckhet. Men det finns en del intressanta slutsatser att dra här.

Dels att när sjuklövern och gammelmedia gnölar om näthat kan vi aldrig veta vem som verkligen ligger bakom det. Det är oftast anonyma konton och sidor, och vilket exemplet Österrike visar kan det lika gärna vara  Socialdemokraterna, Bonniers eller någon av etablissemangets PR-byråer som ligger bakom.

Dels att våra fiender inte alls agerar som de gör av ren dumhet, utan av ondska. De fejkade inläggen i Österrike handlade om George Soros och om hur NGO:s driver migranter från tredje världen till Europa. Man känner alltså mycket väl till detta, och hur världen ligger till, och därmed är det inte av naivitet man låter vansinnet fortsätta, utan för att det är ens politiska vilja att översvämma Europa med afrikaner och araber.

Denna kunskap är bra att ha med sig in i framtiden, och den lär bli extra viktig i valrörelsen i Sverige 2018 där vi kan misstänka att såväl Socialdemokraterna som flera av de andra riksdagspartierna kan tänka sig att använda liknande teknik för att smutskasta Sverigedemokraterna och nationalister.

Det kan alltid vara bra med en påminnelse: Tro inte på allt du läser, speciellt från anonyma personer på nätet där du inte kan verifiera avsändaren, och förstå att våra motståndare inte handlar som de gör av dumhet, utan av ondska.

Källor

Om skribenten

Dan Eriksson

Dan Eriksson

Född 1982 och uppvuxen i Skogås söder om Stockholm. Flyttade utomlands redan 2007 och är numer bosatt med familj i Berlins utkanter.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp