Stockholm beslutar betala illegala invandrares uppehälle

Du får inte vara här, men så länge du håller dig undan polisen kommer vi försörja dig... det är budskapet som Stockholm stad ger alla illegala invandrare.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Jag tänkte att höjden av politiks tok var när företrädare för regeringen masade sig iväg till afghanernas ockupation av Medborgarplatsen för att ta avstånd från sin egen politik. Det var surrealistiskt.

Men det kunde visst bli ännu tokigare, även om det förutsatte en röd-grön-rosa konstellation, som den i Stockhoms stad. Där har man nämligen nu bestämt att illegala invandrare har rätt till försörjningsstöd (socialbidrag).

“Du vistas i landet illegalt och skall avvisas, men håller du dig undan och har barn, så kommer staden att försörja dig.” Detta är – i klartext – vad man beslutat om.

Om man får ett avvisningsbeslut och sedan håller sig undan detta så vistas man illegalt i Sverige, det får man inte göra. Det borde säga sig självt att dylikt inte borde uppmuntras, åtminstone inte av beslutsfattare. Man kan inte, som politiker, godtyckligt göra litet som man vill. Fast det kan man ju, bevisligen.

Exempelvis kan man bestämma att signalera att om du bara tar dig till Stockholm och kan visa att du har barn, så kommer staden att försörja dig trots att du rent tekniskt begår ett brott genom att bara vistas där.

Det är signalpolitik det!

Om skribenten

Magnus Söderman

Magnus Söderman

En etnisk svensk man som befinner sig mitt i livet; opinionsbildare, författare och radiopratare på Motgift.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp