Åkesson vill förbjuda “nazister” men får inte vara med när Löfven ska diskutera det

Allt fler tunga politiker höjer nu sina röster för att förbud och inskränkningar av svenska medborgerliga fri- och rättigheter skall drivas igenom. Men inte ens den som tydligast vill förbjuda får vara med och diskutera det hela.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Nordiska motståndsrörlesen (NMR) sätter press på den svenska demokratins yttrandefrihet och inför deras kommande demonstration uttalar sig alltfler tunga politiker om behovet av att – i grund och botten – förändra den svenska grundlagen och frihetstraditionen.

Att tyckare av olika slag, gärna vänstersinnade sådana, vill förbjuda var och en som inte håller med dem är inget nytt och deras rätt att tycka det; skriva om det och drömma om det är inte problematisk. Förvisso driver de opinion, men de har inte den direkta makten att de facto kunna ändra på något.

Det har däremot politiker.

I Sverige har det hittills låtit från politiker som så, att man inte vill förbjuda organisationer som man ogillar, dock har man varit tydliga med att rättsväsendet skall slå ner på brott som begås och det kan väl anses vara rimligt – även om lagen om hets mot folkgrupp är en absurd lag.

Nu är det annat ljud i skällan.

Under de senaste dagarna har flera tunga politiker uttalat sig på ett sätt som tydligt visar att de tappat intresset av att stå upp för andras rätt att tycka, tänka och uttrycka sig fritt. Själva grundidén med våra medborgerliga friheter är ju att också den med åsikter man själv anser vara avskyvärda, skall kunna uttrycka dem.

Själv tycker jag att en kommunist ska få vara det och berätta om det fritt, även om det är groteskt att vara anhängare av dylik människofientlig ideologi.

Kulturminister Bah Kuhnke, partiledarna Lööf och Schyman, och nu statsminister Löfven, har alla givit uttryck för att det är dags att förbjuda åsiktsyttringar man inte gillar – i klartext nationella eller nationalsocialistiska sådana.

Stefan Löfven går också ett steg längre eftersom han nu skall bjuda in övriga partiledarkollegor till samtal om det.

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson vill också förbjuda meningsmotståndare, i klartext NMR som han anser vara terrorister. Han har fel men han har rätt till sin åsikt. Att han av alla ropar efter förbud är pinsamt kan jag tycka, eftersom han borde minnas den tid som var, då man ropade efter förbud mot just SD. Och gjorde man inte det kallade man dem “nazister” och “rasister” och så vidare. Ja, somliga gör det än idag.

Det bekommer inte Jimmie Åkesson och han är beredd att själv vara en del av förbudsivrandet trots erfarenhter av dylika behandling.

Här var en sådan som Nelson Mandela (och ANC faktiskt även idag) mer ärliga. Efter ANC:s maktövertagande var det somliga som undrade varför inte vita nationella grupper helt sonika förbjöds (de är inte förbjuda idag heller), svaret var att man inte ansåg det vara rätt att göra.

Det är inte helt enkelt att driva igenom dylika förbud i Sverige men uppenbarligen finns det alltfler som vill det, inte bara på tidningsredaktionerna utan också upp på högsta politiska nivå.

Själv tänker jag fortsatt försvara våra grundläggande friheter och rättigheter… också för den som jag inte håller med. Men jag oroar mig heller inte särskilt mycket för eventuella förbud. De går alltid att komma runt om man har huvudet på skaft.

I grund och botten är jag också övertygad om att sanningen till sist segrar.

Om skribenten

Magnus Söderman

Magnus Söderman

En etnisk svensk man som befinner sig mitt i livet; opinionsbildare, författare och radiopratare på Motgift.

Logga in

Du är inte inloggad








» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp