Katarina lades till i “nazistisk” Facebookgrupp – det blev en nyhet i gammelmedia

Herregudihimmelen måste Katarina ha galt när det stod klart att någon illasinnad typ lagt till henne i en nazistisk grupp på Facebook. Men nu är hennes namn tvättat rent efter en artikel i lokalmedia.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Följande är ett exempel på den pinsamma svenska ängsligheten. Den som gör att man låtsas som inget när man hör svenska talas utomlands eller hittar på att man i själva verket är vad som helst förutom svensk om någon frågar… den som gör att man säger “no habla” om någon undrar efter vägen till NK då man står på Sergels torg.

Det handlar om Katarina Hoffman i Oxelösund som här om sistens blev varse att någon hade lagt till henne i en grupp på Facebook, en grupp som enligt artikeln om dådet på sn.se, var “nazistisk”. Göta Petter, vilket övergrepp hon utsattes för och visst tyckte hon att det var obehagligt som bara den. Hon vet ju heller inte hur länge hon varit med i gruppen… tänk om någon som känner henne sett att hon varit med i denna grupp. Stackars människa!

Till sist räddas hela situationen dock upp av att lokalmedia träder in och upplåter plats åt fru Hoffman. Hon får berätta om denna kränkning hon varit med och bedyra inför hela allmänheten att hon verkligen inte, på något sätt alls över huvudtaget nu eller i framtiden, vill ha/kommer ha/skall ha med dylikt att göra igen. “Jag är inteeee naziiiiiiiist” lovar hon. Men inte bara lokalmedia, också TV4 upplåter minuter åt henne.

Detta är svensk ängslighet definierad och sådant som jag inte ens hade kunnat dikta ihop. Det säger också väldigt mycket om hur väldresserade svenskar tänker. Förvisso är det ett otyg att folk kan lägga till en i grupper på FB. Jag brukar allt som oftast vara tvungen själv gå ur grupper som någon, av någon outgrundlig anledning, lagt till mig i. Men mer än så är det inte och oavsett vilken grupp det är så renderar det inte mer än aningen irritation över att vara tvungen att gå ur.

Att media nappar säger sig självt. Det är viktigt för dem att framställa alla former av dissident tänkande som hart när pestsmittat. Mark Twain konstaterade, mycket riktigt, att ju bättre det går för patriotens sak, desto fler erkänner sig vara patrioter eftersom att det då inte kostar så mycket att vara det. Hittar man då en Katarina Hoffman som kan berätta hur obehagligt det var att någon annan lade till henne i en “nazistisk” grupp på FB, ja då är man hemma. Man visar för alla andra lämlar framför teven att det minsann är obehagligt, och som god lämel stämmer man in i klagosången och vaktar sig noga för att själv drabbas!

Detta beteenden håller dock på att passera sitt bäst före datum. Dels eftersom yngre människor på ett helt annat sätt förstår hur man kan hamna i olika grupper utan att ha bett om det, men också eftersom hela pk-ismen är på utdöende. Det kommer upprätthållas av den kränkta eliten men precis som pojken som ropade varg orkar de flesta inte bekymra sig om ängsliga snöflingor och deras tirader.

 

Om skribenten

Magnus Söderman

Magnus Söderman

En etnisk svensk man som befinner sig mitt i livet; opinionsbildare, författare och radiopratare på Motgift.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp