5-årig vit flicka tvingas bo i muslimsk fosterfamilj – får inte ha kors och tvingas lära sig arabiska

När den femåriga flickan skulle placeras i fosterhem ansåg kommunen att det var lämpligt att hon skulle bo hos muslimer, trots att hon är vit och kristen.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Under de senaste sex månaderna har en fem år gammal vit flicka med en kristen bakgrund tvingats leva med två muslimska fosterfamiljer efter beslut av myndigheterna i kommunen Tower Hamlets i London, rapporterar The Times. Tidningen har tagit del av dokument från kommunen som visar att flickan reagerat mycket negativt på placeringen och gråtande bett om att inte tvingas bo där eftersom “de inte pratar engelska”.

Vit, kristen och fem år gammal. Bilden visar hennes liv sedan sex månader.

Flickan har också berättat att hon tvingats ta av sitt halsband med ett kors på samt tvingats lära sig arabiska. Då flickan, efter att ha träffat sin mor, fått med sig sin favoritmat förbjöds hon att äta den i fosterhemmet eftersom den innehöll fläsk. Senaste rapporterna berättar att flickan sagt åt sin mor att “jul och påsk är dum” och att “europeiska kvinnor är dumma och alkoholister”.

Båda familjerna som flickan bott hos har antingen burit burka eller niqab.

Kommunen vägrar att kommentera det hela till The Times och de vägrar också att berätta hur många liknande fall det finns. Kommunen Tower Hamlets har tidigare kritiserats skarpt för såväl korruption som bristande förmåga att hantera fall där barn far illa.

Om skribenten

Redaktionen

Redaktionen

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp