Asylanter planerar massflykt till Sverige – från Finland

Hundratals "flyktingar" planerar att fly från Finland till Sverige. Den femte september är utmarschen planerad till.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

I en Facebookgrupp med 1 300 medlemmar planerar lycksökare (också kallade asylsökare) som befinner sig i Finland hur de skall ta sig över gränsen till Sverige (också kallat de förlovade landet som villigt utplånar sig självt för att gohetssignalera världen över).

Planen, enligt den finska tidningen Turun Sanomat, är att samlas i Torneå den 5 september och sedan traska över gränsen till Haparanda. Chefen för svenska gärnspolisen region Nord säger att man nu försöker samla fakta om den förestående flykten från Finland.

Att det inte kommer att bli tal om några gränskontroller som i södra Sverige, står redan klart. Däremot kan man utföra utlänningskontroller. Om de 1 500 lycksökarna (som är missnöjda med Finlands flyktingpolitik) säker asyl blir det Migrationsverket som tar över ärendena. Med största sanolihet kommer asylanterna sedermera att skickas tillbaka till Finland enligt Dublinöverenskommelsen, Finland anses nämligen som ett “säkert land”.

Allt dett förutsätter dock att polisen är närvarande och gör kontrollerna. Om inte kommer dessa 1 500 lycksökare fritt ta sig in i Sverige och sedan försvinna in i det parallelsamhälle som skapats på grund av den slapphänta politiken som förs, och som upprätthålls av olika föreningar vilka ägnar sig åt människosmuggling och att gömma “flyktingar”.

Finländska myndigheter är medvetna om utvandringsplanerna men konstaterar att man inte kan göra något åt saken. Och i ärlighetens namn, varför skulle de vilja göra det.

Om skribenten

Magnus Söderman

Magnus Söderman

En etnisk svensk man som befinner sig mitt i livet; opinionsbildare, författare och radiopratare på Motgift.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp