AFA knivhögg antirasist — hatade inte nazister nog

Möt antirasisten Sam Wormer. Han önskade "nazistblod" på antifascisters kängor, men efter att antifascisterna avgjort att han inte var antifascistisk nog, knivhögg de honom utanför hans hem.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Det är inte lätt att vara antirasist när ens rörelse består av så många lågpresterande våldspsykopater. Det kan man konstatera efter utvecklingen i Vermont i kölvattnet av Unite the Right-demonstrationen i Charlottesville, USA.

Det hela börjar med att nationalisten Ryan Roy från Vermont fastnar på bild när han deltar i demonstrationen, vilket får antifascister att kontakta hans arbetsgivare och sedermera få honom sparkad. De antifascistiska frihetshatarna tog också kontakt med Vermont Department for Children and Families i ett försök att få honom att förlora vårdnaden av sitt barn.

Detta föranledde en artikel i Burlington Free Press där man intervjuade Sam Wormer, som varit vän med Roy sedan High School men förlorat kontakten med honom senaste två åren. Wormer var tydlig med att ta avstånd från Roys nationalistiska åsikter, men tyckte också att det var fel att han skulle sparkas från sitt arbete och riskera att förlora vårdnaden av sitt barn, eftersom han menade att det bara “lägger mer bränsle på elden”.

Sam Wormer vill se “mer nazistblod” på antifascisters kängor. Nu blev det hans blod på deras kniv istället.

Hoten från antifascister på nätet började snabbt strömma in till Wormer, men det hela skulle ta en betydligt blodigare vändning när han var på väg hem på tisdagskvällen. Utanför hans hem stod nämligen maskerade och beväpnade antifascister som attackerade honom, kallade honom för “nazist” och “fascist” och knivhögg honom i buken.

När Wormer berättade om överfallet i sociala medier var det inte alla av hans antirasistiska vänner som tog hans sida, eller frågade om han var okej, utan en person skrev till exempel att “du ska inte beblanda dig med rasistisk skit, vad är det för fel på dig mannen?”.

Nu är det ingen vettig människa som bör tycka synd om Wormer. Han skriver nämligen på Facebook att han vill se “mer nazistblod” på antirasisters kängor. Men han bryr sig om sin tidigare vän Ryan Roy. Det räckte dock inte för antifascisterna, som istället hög antirasisten i magen med en kniv.

En liten historia ur verklighetens demokrati; en inblick i den fallna västvärlden 2017.

Missa inte detta

Christoffer Dulny var på plats i Charlottesville under den nu världsberömda demonstrationen. Motgift har gjort en första, exklusiv intervju med honom om vad som egentligen hände där. Lyssna på den nu för att få bilden som gammelmedia aldrig kommer våga ge dig!

Om skribenten

Redaktionen

Redaktionen

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp