Våldet är det systemet och deras trogna som initierar – varenda gång!

Vilka söker förbjuda oppositionen att uttrycka sig? Vilka initierar våldet och är därmed skyldiga? Är det vi, eller våra motståndare?

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

I Charlottesville blev det upplopp efter att den judiska borgmästaren bussade delstatspolisen på alternativhögern kort efter att deras tillståndsgivna möte förbjöds. Deltagarna mörades upp av batonger och tårgas innan de tvingades ut i den väntande vänsterpöbeln. Hur trodde man att det skulle sluta?

Scenerna är sig lika och jag känner igen situationen från åtskilliga demonstrationer i Sverige och annorstädes som jag varit med på som deltagare eller som medarrangör. Vi gör allt vi kan för att göra rätt. Vi ansöker om tillstånd; vi sitter på möten med polisen och förhandlar om marschväg; vi uppmanar deltagarna att vara passiva och låta funktionärerna göra sitt; vi uppmanar alla att hörsamma polisen och så vidare.

Sedan, när vänstern bestämmer sig för att störa genom att angripa polisen, så använder polis(cheferna) det som ursäkt för att förbjuda oss att demonstrera. Om och om igen är det så det går till. Och det är tröttsamt.

DN:s Kristina Lindquist vill att polisen inte ger tillstånd åt Nordiska motståndsrörelsen att demonstrera i Göteborg senare i höst. Hennes motivering: “av hänsyn till ordning och säkerhet”. Det finns inget mer ordningsamt än hundratals nationalister som deltar i en tillståndsgiven demonstration.

Vi går snällt i led, omaskerade och ofta hyfsat tysta. Vi stannar när polisen säger stopp och frågar “hur högt” om de säger “hoppa”. Vi gör det eftersom vi inte vill stöka och bråka, vi vill förmedla ett budskap. Hade vi velat stöka och bråka, hade vi velat skada våra motståndare, så hade vi inte ansökt om tillstånd.

När det blir våldsamheter, som i Charlotteville eller i samband med demonstrationer i Sverige, så är det vänstern och politiskt tillsatta polischefer som är ansvarig. Varje gång. Hur många gånger har man själv inte stått still i ett demonstrationståg och sett hur polisen fått slåss med vänsterpöbeln hundra meter fram?

Hur många gånger har man inte sedan gått med på att ändra marschväg för att polisen inte vill/vågar köra bort fridstörarna? För många gånger för att orka räkna. Och sedan, rubrikerna i pissmedia: “Våldsamt när nazister demonstrerade”, som vore det vårt fel.

Men det är som det är och vi ska fortsatt sköta oss när vi har våra tillståndsgivna demonstrationer. Att gå i klinch med polisen är inte meningsfullt utan vore kontraproduktivt. Vi låter våra motståndare fortsätta avslöja sig som de fridstörare de är och med kraften i alternativmedia blir det mer och mer tydligt för alltfler.

Sedan hoppas vi att ansvariga myndighetspersoner inser att bollen ligger hos dem. För en sak måste man förstå: om man förnekar oss våra medborgerliga rättigheter så kommer det inte innebära att vi blir tysta… ger man oss inget val så kommer vi att fortsätta med de medel som står till buds.

Våldet i Charlottesville kan skyllas på borgmästaren, på poliserna och på vänsterpöbeln. Det var inte alternativhögern som bröt mot tillståndet de fått; det var inte alternativhögen som började slåss med polisen och det var inte alternativhögern som kom med syra, med fekalier att kasta eller med andra offensiva vapen… de hade sköldar och flaggstänger (och en eller annan tårgastub). De hade kunnat komma med skjutvapen eftersom open carry är tillåtet i delstaten. (De figurer man såg som var beväpnade till tänderna var en milis och deras roll exakt är för mig oklar).

Men, hör jag det ropas, terrordådet då? Ja, hur var det med muskelbilens färd in bland antifanterna? Att ropa terrorism direkt (som när en musleman kör in med en bil i en folkmassa ropandes “Gud är stor”) låter sig inte göras. Polisutredningen kommer förhoppningsvis bringa klarhet i vad som hänt. Att landets justitieminster, Jeff Sessions, kallar det terrorism (med flera) hör inte hit. Ingen är dömd ännu och för den som bekymrat sig om att titta på filmerna från händelsen, speciellt filmen som visar vad som händer bakom bilen innan den gasar på, så syns det tydligt någon slår på bilen, som sedan gasar på.

Våldet initierades av antifaterna själva!

Själv kan jag lätt sätta mig in i förarens situation. Han har sett vad som hänt under marschen, hur antifanterna betett sig och hur polisens “skydd” inte funnits. Sedan sitter han i bilen, påväg därifrån, och hamnar mitt i pöbeln… han blir angripen, det slås på bilen, folk närmar sig. Han blir rädd.

Han har all rätt att skydda sig själv.

Kanske får han panik, kanske inte. Kanske var det tänkt att backa, men det blev framåt. Kanske tänkte han att pöbeln stod efter hans liv. Han gasar. Vem hade inte gjort det?

BLM och antifa kanske ska ge f-n i att blockera vägar? De kanske ska ge tusan i att initiera våldet. Den döda kvinnan, själv antifant och deltagare i den våldsamma demonstrationen, dog (av allt att döma hittills) eftersom en av hennes åsiktsfränder fann det lämpligt att attackera en bil.

Svårare än så är det inte.

Om skribenten

Magnus Söderman

Magnus Söderman

En etnisk svensk man som befinner sig mitt i livet; opinionsbildare, författare och radiopratare på Motgift.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp