Sveket mot svenskarna i bostadsfrågan

Bostadskrisen blir värre, och samtidigt väljer kommuner att orönmärka sina hyreslägenheter åt ickesvenskar. Sveket är enormt, och den måste lösas omgående för att inte få än värre konsekvenser.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Minns du din första, egna lägenhet? Om du är under 25 så är risken tyvärr stor att du inte haft någon än. Själv köpte jag en tvåa på dryga 50 kvadrat sommaren 2002, där jag flyttade in med en kamrat som bodde i vardagsrummet medan jag hade sovrummet. Den var i renoveringsbehov, men som de ivriga 19-åringar vi var kunde vi inte vänta, utan flyttade in med gamla sunkiga tapeter och ett kök som sett bättre dagar. Det var åtminstone något eget.

Möjligheten att flytta från föräldrahemmet och stå på egna ben handlar om mer än möjligheten att spela hög musik utan att farsan blir vansinnig. Det är en del av att bli vuxen, att stå på egna ben.  Det är också i det närmaste en förutsättning för att själv kunna bilda familj och sätta barn till världen. Men idag förvägras många svenskar den möjligheten, så tillvida att de inte är beredda och har möjligheten att skuldsätta sig för miljoner.

I Stockholm står just nu 580 000 personer i kö för att få ett hyreskontrakt, och väntetiden i invandrarghetton som Rinkeby och Tensta är nu 10 år — talar vi om Stockholms innerstad eller någon av de mer attraktiva, vita närförorterna är det svårt att få en hyreslägenhet inom sin egen livstid. Men medan bostadskrisen fortsätter att förvärras fortsätter massinvandringen, och som alltid prioriterar politiker i Sverige ickesvenskar före vårt eget folk.

Ett exempel på detta läser vi om ifrån Luleå, där det kommunala bostadsbolaget Lulebo nu väljer att reservera 25% av lägenheterna åt ickesvenskar. Dina och mina barn gör sig icke besvär, lägenheterna har öronmärkts åt den nya adeln.

Bostadsfrågan kan lösa enkelt. Vi börjar med att internera, deportera och repatriera samtidigt som vi underlättar för nybyggande av bostäder och ger skattelättnader åt bostadsbolag som vill renovera upp sina lägenheter mot att de inte höjer hyran.

Bostadskrisen: Går den att lösa?

Etiketter

Om skribenten

Dan Eriksson

Dan Eriksson

Född 1982 och uppvuxen i Skogås söder om Stockholm. Flyttade utomlands redan 2007 och är numer bosatt med familj i Berlins utkanter.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp