Arabpolis körde ut ung nationalist i skogen: “Nu ska du få se på sadism!”

En aktivist i Nordisk Undgom hotades och misshandlades av poliser efter motdemonstrationen på Mynttorget i tisdags.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Efter Nordisk Ungdoms aktion på Mynttorget i tisdags, där man uttryckte sitt stöd för Migrationsverkets utvisningsbeslut av illegala invandrare, blev en aktivist skiljd från sina kamrater, utkörd i skogen, hotad och misshandlad. Drivande i detta var en polis av Mellanösternursprung.

Nordisk Undgom har skrivit om händelsen i ett pressmeddelande:

“Extra aggressiv var en polis av mellanösternursprung. När aktivisterna kontrollerats kördes de ut ur Stockholm i olika polisbussar. Aktivisterna släpptes av en och en söder om Stockholm, långt ifrån kommunaltrafik. När en av aktivisterna, som hade handfängsel, skulle släppas blev han allvarligt misshandlad av tre poliser, där den tidigare nämnda polisen av mellanösternursprung var drivande. En annan aktivist satt i polisbilen och vittnar om att den misshandlade aktivisten lämnades kvar liggandes på marken när polisbilen körde iväg. Aktivisten tvingades senare uppsöka sjukhus för sina skador.”

Motgift har talat med Nordisk Ungdoms talesman Fredrik Hagberg som bekräftar händelsen. Han har själv talat med aktivisten i fråga och berättar att arabpolisen, i samband med att man tog ut aktivisten ur polisbilen, sa:

“Nu ska du få se på sadism!”

Aktivisten beordrades ligga ner på marken efter misshandeln och fick höra att han inte fick resa sig upp innan poliserna åkt från platsen.

Fredrik Hagberg berättar att man ser ytterst allvarligt på händelsen och detta har kommunicerats vidare till polismakten. NU har som princip hittils valt att söka dialog med polisen under och efter sina aktioner. Detta förfarande tas nu under övervägande och man kommer att internt resonera kring hur polisen skall hanteras framledes.

NU:s aktion på Mynttorget utreds nu som en “särskild händelse” av Stockholmspolisen; detta innebär att polisen går upp i stab och att särskilda resurser och personer avsätts för att enkom arbeta med händelsen, som hanteras separat från övrig verksamhet.

“Särskild händelse” brukar annars vara förbehållna terrorattentat, rymningar av farliga personer, sabotage med mera. Att en handfull unga män, utan maskering anordnar en motdemonstration på allmän plats, klassificeras sålunda säger mycket om den svenska politiska polisens prioriteringar.

 

Om skribenten

Redaktionen

Redaktionen

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp