Artikel Inrikes

Arabpolis körde ut ung nationalist i skogen: “Nu ska du få se på sadism!”

En aktivist i Nordisk Undgom hotades och misshandlades av poliser efter motdemonstrationen på Mynttorget i tisdags.

Efter Nordisk Ungdoms aktion på Mynttorget i tisdags, där man uttryckte sitt stöd för Migrationsverkets utvisningsbeslut av illegala invandrare, blev en aktivist skiljd från sina kamrater, utkörd i skogen, hotad och misshandlad. Drivande i detta var en polis av Mellanösternursprung.

Nordisk Undgom har skrivit om händelsen i ett pressmeddelande:

“Extra aggressiv var en polis av mellanösternursprung. När aktivisterna kontrollerats kördes de ut ur Stockholm i olika polisbussar. Aktivisterna släpptes av en och en söder om Stockholm, långt ifrån kommunaltrafik. När en av aktivisterna, som hade handfängsel, skulle släppas blev han allvarligt misshandlad av tre poliser, där den tidigare nämnda polisen av mellanösternursprung var drivande. En annan aktivist satt i polisbilen och vittnar om att den misshandlade aktivisten lämnades kvar liggandes på marken när polisbilen körde iväg. Aktivisten tvingades senare uppsöka sjukhus för sina skador.”

Motgift har talat med Nordisk Ungdoms talesman Fredrik Hagberg som bekräftar händelsen. Han har själv talat med aktivisten i fråga och berättar att arabpolisen, i samband med att man tog ut aktivisten ur polisbilen, sa:

“Nu ska du få se på sadism!”

Aktivisten beordrades ligga ner på marken efter misshandeln och fick höra att han inte fick resa sig upp innan poliserna åkt från platsen.

Fredrik Hagberg berättar att man ser ytterst allvarligt på händelsen och detta har kommunicerats vidare till polismakten. NU har som princip hittils valt att söka dialog med polisen under och efter sina aktioner. Detta förfarande tas nu under övervägande och man kommer att internt resonera kring hur polisen skall hanteras framledes.

NU:s aktion på Mynttorget utreds nu som en “särskild händelse” av Stockholmspolisen; detta innebär att polisen går upp i stab och att särskilda resurser och personer avsätts för att enkom arbeta med händelsen, som hanteras separat från övrig verksamhet.

“Särskild händelse” brukar annars vara förbehållna terrorattentat, rymningar av farliga personer, sabotage med mera. Att en handfull unga män, utan maskering anordnar en motdemonstration på allmän plats, klassificeras sålunda säger mycket om den svenska politiska polisens prioriteringar.

 

Annonser

Om skribenten

Redaktionen

Redaktionen

Populära kommentarer

  1. Sven says:

    Är det genom tangentbordsgerillan som vi kommer rädda Sverige?

  2. De som bedriver din påståtte "meningsløse" gateaktivisme er morgendagens helter, dette er unge, hvite menn som viser handlekraft og besluttsomhet mot et korrupt regime som ønsker å hindre fri meningsutveksling. Å omtale dette som "skit" viser at en ikke bare har et defaitistisk grunnsyn, men at en helt mangler forankring i virkeligheten.

    Nordisk Ungdom skal ha all heder for deres gateaksjoner og jeg vet at Nordisk Ungdom er til stor inspirasjon for mange unge, hvite menn i Sverige og Skandinavia.

  3. Og du tror ikke at vedkommende som nettopp rasefremmed har et innebygget hat mot hvite, svenske menn? Det at vedkommende er ikke-hvit har alt å si, å påstå noe annet er uhederlig. Ja det har selvsagt med attityde å gjøre, men det har også i høyeste grad med rase og gruppetilhørighet å gjøre. Vedkommende politimann fra midt-østen ville aldri oppført seg slik under en pågripelse av en kriminell fra sitt eget hjemland, mest sannsynlig ville vedkommende polititjenestemann latt vedkommende gå uten videre reaksjoner.

    Rase betyr alt.

  4. Deres helteaktioner går verden rundt og er med til at forandre billedet af Sverige hos tusinder af svartpillrede overalt. Hagberg og co. gør et enestående pr-arbejde. Inspirerende!

Dessa kommentarer är från vårt forum, ge dig in i diskussionen på forum.motgift.nu

43 fler svar

Folk som diskuterar detta på forumet:

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Skaffa tröjan!

Besök Det fria Sverige för fler sjyssta kläder och accessoarer

Senaste filmklipp

Varning för falska nyheter!

Varning för falska nyheter!

 

Tro inte på gammelmedias lögner! Gör som mer än 6000 andra och skriv upp dig på Motgifts nyhetsbrev och få en sammanfattning av det viktigaste från Skandinaviens ledande svenskvänliga alternativmedia. 

Det är helt gratis och du kan säga upp din prenumeration när du vill.

Du är nu uppskriven på nyhetsbrevet - välkommen!