Nationalister protesterade mot illegala invandrare som ockuperar mark utanför slottet

När afghanska skäggbarn utan asylskäl ockuperar svensk mark behövs det svenskar som säger ifrån. På tisdagen klev aktivistgruppen Nordisk Ungdom fram och tog på sig det ansvaret.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Läs den här rubriken en gång till. Det hela är så galet att det bara kan ske i Absurdistan, tidigare känt som Sverige, år 2017. Illegala invandrare, sådana som fått avslag på sin asylansökan eftersom de saknar asylskäl, vägrar lämna landet utan ockuperar istället marken utanför slottet och Sveriges Riksdag för att kräva av svenskarna. De får stöd av batikhäxor, journalister och vänsteraktivister samtidigt som den svenska högern och den nationella oppositionen i bästa fall skriver en arg kommentar på Facebook.

Men något har förändrats. I Nordisk Ungdom har den nationella oppositionen fått en aktivistgrupp som inte bara tänker vara defensiva, utan istället är beredda att visa sig var än dessa galenskaper visar sig — som i helgen på pervofestivalen och så igår, vid de illegala invandrarnas ockupation.

Ett tjugotal medlemmar och sympatisörer från Nordisk Ungdom dök upp vid ockupationen och skanderade slagord. Så här skriver gruppen själva i ett pressmeddelande:

Protesten fortlöpte i stort utan problem, även om många av de afghanska männen och deras beskyddare snabbt visade vad de tyckte om den svenska demokratin och den grundlagsskyddade demonstrationsrätten genom att försöka ge sig på aktivisterna från Nordisk Ungdom. Provokationerna möttes av de disciplinerade aktivisterna med slagord som ”Muhammed, Abdullah – Go away!” och ”Internera, deportera!” – det sista syftandes på vad svenska myndigheter borde göra för att verkställa beslutet att utvisa afghanerna från vårt land.

Det är härligt att se initiativrikedomen från Nordisk Ungdom, och det är min förhoppning att man fortsätter dyka upp där en svenskvänlig röst behövs. Det är så att man blir lite sugen själv…

Om skribenten

Dan Eriksson

Dan Eriksson

Född 1982 och uppvuxen i Skogås söder om Stockholm. Flyttade utomlands redan 2007 och är numer bosatt med familj i Berlins utkanter.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp