Barn, fyllon och dårar … och somalier

Aktiv för MP borde betyda att man applåderar sin egen politk. Men inte ens förhärdade miljöpartister verkar stå ut.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Det jag gillar med ordspråk är att de oftast slår huvudet på spiken och levererar visdom på ett lättillgängligt sätt. Det kanske därför en hel bok i bibeln, som ska vara Guds ord, upptas av ordspråk – ja, den heter till och med Ordspråksboken. Här vill jag lyfta fram ett ordspråk som just blev aktuellt:

”Av barn, fyllon och dårar får man alltid höra sanningen.”

Vi har den ryska jurodivyj, en Kristi dåre, som ostraffat kunde uttala förgripliga meningar om överheten, ja till och med om tsaren. Sedan har vi barnen som, lämnade åt sig själva, tycker att det är underligt med rasfrämlingar; med två pappor och som tycker det är fullkomligt vansinnigt att någon vill döda sitt eget barn i livmodern. Det är som om Guds lag finns skriven på deras hjärtan.

Det var dårarna det, och barnen.

Därefter har vi miljöpartistiska fylltrattar (nåja, fylltrattar överlag men denna gång en miljöpartistisk sådan). Här om sistens surfade den politiske sekreteraren för Miljöpartiet i Järfälla (tillika ledamot i kommunfullmäktige) Jonas Serneholt runt på social medier. På fyllan var han också, enligt egen utsago. På Facebook besökte han gruppen ”Varning i Järfälla” och skrev där en kommentar:

“Det är inte första gången som Somalier begår den här typen av brott, oavsett formellt medborgarskap, för medborgarskapet styr nog knappast deras könsorgan. Somalierna överhuvudtaget är en cancersvulst.”

Ord och inga visor!

Kommentaren föranleddes av en artikel som berättade om en gruppvåldtäkt där förövarna var somalier och hans egna upplevelser då han åkt färdtjänst och haft somalisk chaufför.

Det kanske inte behöver sägas, men Jonas Serneholt har inte längre några politiska uppdrag i Miljöpartiet.

Jonas Serneholt själv säger att det hela skrevs ”på fyllan” och han har i efterhand såväl raderat kommentaren som tagit avstånd från sig själv när han konfronterades av Stockholm Direkt:

– Det var väldigt ogenomtänkt och jag har tagit bort kommentaren. Det var väldigt illa skrivet av mig.

Jag tror inte att uttalandet skall ses som ett rasbiologiskt uttalande av Serneholt utan snarare brast nog fördämningarna för honom när han åter igen läste om hur ickesvenskar begått ett vedervärdigt brott.

Min egen erfarenhet av somalier är högst begränsad och den enda jag känt, en arbetskamrat, var såväl trevlig som arbetsam. Han gillade i och för sig inte somalier, inte alls och hans omdömen om sitt eget folk hade fått Serneholts kommentar att framstå som balanserad. Kollegan ifråga blev heller inte långvarig på jobbet, han greps när han och den somaliska kulturföreningen på orten smugglade khat från Danmark. Men det är en annan historia.

Det intressanta med Serneholts inlägg på fyllan och villan är att inte ens ett miljöpartistiskt kommunalråd kan hålla tand för tunga efter några glas, och att han uppenbarligen är införstådd med den problematik som deras egen politik skapar. Detta visar att många politiker inte är – som man kanske tror – okunniga om effekterna av sin egen politik. Snarare tvärt om.

Det är i sig hoppingivande.

Om skribenten

Magnus Söderman

Magnus Söderman

En etnisk svensk man som befinner sig mitt i livet; opinionsbildare, författare och radiopratare på Motgift.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp