Vilka deltar i homoparaden egentligen?

Trodde du att Pride var till för hbtq-personer först och främst. Tänk om. Ny forskning visar svart på vitt att det handlar om vänsteraktivism.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

I helgen gick homoparaden – kronan på Prideveckan – av stapeln i Stockholm. Det sägs att 50 000 deltog och närmare halv miljon tittade på spektaklet. Men vilka är det som går i paraden? Hbtq-personer säger nog de flesta, och visst, de finns där. Men kanske inte i den utsträckning man kan tro.

Petter Larsson skriverAftonbladet kultur om ny forskning angående just detta. Ett koppel av sociologer har frågat paraddeltager från sex olika länder om vilka de är. Svaret:

“Ung, välutbildad medelklass med vänstersympatier.
Så ser de typiska deltagarna i Prideparaderna i Stockholm och Göteborg ut, liksom i paraderna i många andra europeiska länder.”

I Sverige visade det sig att 85 procent av deltagarna sympatiserar med Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Feministiskt initiativ. Var tionde paraddeltagare i Sverige har också deltagit i ockupationer, blockader eller civila olydnadsaktioner.

Det är helt enkelt inte en parad för vanligt folk utan för mer eller mindre perversa typer och vänsteraktivister (vilket ofta sammansmälter i samma person). Det är effektsökare som vill visa upp sig, antingen för att de går igång på det eller för att godhetssignalera.

Det framkommer också att det är den priviligerade och universitetsutbildade medleklassen som paraderar sin godhet. Närmare 70 procent av deltagarna i Sverige passar in på detta.

Men, tänker vi då, de är i vart fall hbtq-personer? Jodå, en liten majoritet är det i Sverige. Enligt forskningen visar det sig nämligen att 41 procent av deltagarna i paraden är fullt normala heterosexuella. Och bland dessa var 70 procent kvinnor!

Kort sagt är det inte vanliga hederliga svenskar som deltar.

Petter Larsson är inte helt nöjd med detta men ser ändå inte inte att det är ett så stort problem:

“Visst kan man se det som ett problem om det finns strukturer inom rörelsen som förhindrar människor att delta. Men det är samtidigt svårt att se något självändamål med att en Prideparad nödvändigtvis ska spegla alla hbtq-personer.”

Vänstern, menar han, har varit duktiga på att främja hbtq-rörelsens målsättningar. Det stämmer, eftersom att hbtq-rörelsen är en vänsterrörelse, en aktivistisk vänsterrrörelse som inte ens har fullt stöd av helt vanliga homosexuella som inte vill visa upp sig och som inte gå igång på att springa halvnakna bland barn i offentligheten.

Det viktiga att förstår är just det, att Pride är ett vänsterprojekt som hand i hand med feminismen, genusförespråkare och allsköns svenskfientliga initiativ är en del av det samhällsundergrävande arbete som är, och alltid har varit, vänsterns kännetecken.

Det har väldigt lite med att homosexuella skall tillåtas vara homosexuella att göra, men allt med attacken mot det traditionella samhället.

Om skribenten

Magnus Söderman

Magnus Söderman

En etnisk svensk man som befinner sig mitt i livet; opinionsbildare, författare och radiopratare på Motgift.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp