En bild som borde säga allt

En bild säger mer än tusen ord och bilden ovan säger allt. Eller är det absurda så absurt att det inte framgår ordentligt?

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Kanske är det som med skogen, den man inte ser eftersom att det är för många träd ivägen? Det är svårt att säga men med tanke på att den nationella oppositionen faktiskt erövrar ny mark hela tiden, kan vi nog misstänka att budskapet går in. För några år sedan var det populärt att prata och skriva om “flyktingbarn”… “tänk på baaaarnen” och så vidare. Det gick så långt att media trodde de skulle komma undan med att visa bilder barnen.

Det slutade i katastrof och snart tog “skäggbarn” över i social medier. Bara den mest inbitna världsförbättrare kunde acceptera “baaarnen” som barn. Till sist ändrade man sig och började tala och skriva om “ungdomar” istället. Visst, vi hör om “ensamkommande flyktingbarn” då och då, men numera aktar man sig för att illustrera det med något annat än en genrebild på en liten mörkrostad parvel. Vän av ordning funderar ju dock, med tanke på att genrebarnet inte kan vara mer än nio, hur i hela friden de lyckades ta sig ensamma över hela Europa; å andra sidan, idag kan ju nioåringar till och med bestämma sitt egna kön!

Borås Tidning följer dock samma mönster som tidigare. Hur många barn ser du på bilden?

Om skribenten

Redaktionen

Redaktionen

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp