Donerade till välgörenhet – åtalas för hatbrott

Demokratin visar åter igen sitt riktiga ansikte när man nu åtalar en folkvald parlamentariker för att han donerat fel summa pengar till funktionshindrade barn.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Den slovakiska nationalistledaren och parlamentsledamoten Marian Kotleba väntar åtal efter att ha donerat pengar till en välgörenhet för funktionshindrade barn. Exakt vad brottet består i är inte klarlagt då polisen endast konstaterat att han är åtalad.

Enligt lokala medier handlar det dock om att Kotleba figuerar på bild i samband med att donationen överlämnas. På de stora “checkarna” som överlämnades är summan nämligen 1 488 EUR. Enligt media är det själva summan som ligger till grund för åtalet, eftersom siffrorna 14 och 88 är en “hemlig kod” för “De fjorton orden” (Vi måste säkra existensen för vårt folk och en framtid för våra vita barn) och alfabetets åttonde bokstav H (H gånger två blir HH vilket är lika med “Heil Hitler” således).

Om Kotleba döms riskerar han tre års fängelse.

Marian Kotlebas parti, Folkets parti – vårt Slovakien, chockade etablissemanget förra året då de erövrade 14 platser i parlamentet och sedan dess har röster höjts bland demokraterna att man måste förbjuda dem.

Om skribenten

Redaktionen

Redaktionen

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp