Att politiker gömmer SD:s valsedlar är ingen nyhet, inte ens om de skryter om det

Tillhör du bara "den goda sidan" så kommer du undan. Varför skulle måttstockarna vara lika?

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

”Alla är jämlika, men vissa är mer jämlika än andra”. Så förklarar grisarna i Orwells Djurfarmen varför vissa, de själva så klart, skall ha privilegier fast de tidigare sagt att alla skall vara jämlika.

Svensk gammelmedia fungerar ungefär likadant. “Vi rapporterar om allt som är av intresse” menar de, och de gör det utan värdering och med konsekvensneutraliteten som riktmärke.

Ingen annan än de själva tror på dem dock, eftersom denna lögn mer ofta än sällan kan avslöjas.

Med jämna mellanrum läser vi om någon kommunpolitiker från Sverigedemokraterna som tryckt “gilla” på Facebook. Jag minns något tillfälle då en sverigedemokrat “gillat” en av Motgifts artiklar och vederbörande fick sedan svara på frågor från gammelmedia om hur lämpligt det var egentligen.

Men det är inte bara SD:are som råkar illa ut. Det kan också handla om någon “kändis” som förbrytit sig mot koncensus och tryckt “tumme upp” på social medier och det de “gillat” behöver inte vara särskilt radikalt. Det räcker med att det inte faller i god jord hos agendajournalisterna.

Andra kommer dock undan vilket exemplet Sandra Ackefjord tydligt visar. Socialdemokraten Sandra Ackefjord, som kandiderade för S i kyrkovalet 2014 berättade här om sisten på Twitter hur hon och hennes mamma gömt Sverigedemokraternas valsedlar:

“Min mamma och jag gömde SD:s valsedlar under socialdemokraternas också. Det var ju ingen direkt som höll koll på valsedlarna.”

Roligt tyckte Ackefjord att resultatet var då hon berättar:

”Det roliga är att SD inte fick en enda röst i mitt område i förra kyrkovalet.”

Vi vet att valfusk sker i Sverige, att “goda människor” framförallt från vänstersidan ofta inte har några skrupler kring att gömma valsedlar eller ogiltigförklara en eller annan röst som inte faller dem i smaken.

Men det är sällan de erkänner det öppet, som i Ackefjords fall. Och eftersom media – ja i synnerhet media – älskar demokrati och står upp för den hela tiden, borde ett erkännande som Ackefjords både bli nyhet och väcka debatt.

Men icke.

Jag har sökt på nätet och trots att det gått några dagar sedan det hela uppdagades har jag inte funnit en enda indignerad krönika om “demokratisynen” hos de blekinska socialdemokraterna, eller en enda kristisk fråga ställd till den skyldiga.

Ackefjord själv fick kalla fötter efter ett tag dock, eftersom alternativmedia tog upp det hela och en mindre så kallad “twitterstorm” blåste upp. Hennes förklaring var att hon inte gömt några valsedlar…

Om man någonsin undrar varför alternativmedia behövs så är svaret tydligt. Detta valfusk och den inställning som Ackefjords kommentar tydligt visar, hade aldrig fått någon uppmärksamhet om det inte vore för oss.

Gammelmedias journalister hade bara applåderat det hela och kanske skickat en eller annan styrkekram. Inte heller hade hennes vänner sagt något, de är ju av samma skrot och korn.

Om skribenten

Redaktionen

Redaktionen

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp