414. IT-skandalen utvecklades till en regeringsskandal

Transportstyrelsen-gate har utvecklats till en regeringskris, även om regeringen inte verkar förstå det. Om det och gatubarn på rånturné, med mera, pratar vi om idag. Och så är det måndag, vilket betyder att Nationellt perspektiv är tillbaka.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

  • Transportstyrelsen-gate går vidare. Också försvarsministern kände till läckan utan att agera. Stefan Löfven bröt också till sist tystnade, vad hade han att komma med? Som vanligt och kort sagt. Inget ansvar utkrävs, men utredningar dras igång. Vi har med oss Jonas Nilsson, författare och opinionsbildare, för att diskutera det hela.
  • Sverigedemokraterna är största parti och dubbelt så stora som Moderaterna. “Herregud”, säger statsvetaren Stig-Björn Ljunggren.
  • Gatubarn på rånturné i Stockholm. Polisen griper dem gång på gång, men inget ytterligare verkar hända. Tack och lov fick de stryk vid ett tillfälle i alla fall.
  • Festivalsommaren går vidare. Tre våldtäkter och 19 sexuella ofredanden anmäldes på Härnösands stadsfest i helgen. En man gripen.

Nationellt perspektiv

Nytt segment som kommer att återkomma på måndagar. Realpolitik från a till ö. Idag diskuterar vi:

  • Ekonomi
  • Ekonomiskt bistånd
  • Energi

Denna podcast publiceras här av Motgift.nu men samtliga åsikter som yttras är personernas egna. Vill du läsa mer om vad Motgift är, och hur även du kan publicera egna podcasts via Motgift, läs “Vad är Motgift?“.

Om skribenten

Magnus Söderman

Magnus Söderman

En etnisk svensk man som befinner sig mitt i livet; opinionsbildare, författare och radiopratare på Motgift.

Om skribenten

Dan Eriksson

Dan Eriksson

Född 1982 och uppvuxen i Skogås söder om Stockholm. Flyttade utomlands redan 2007 och är numer bosatt med familj i Berlins utkanter.

Om skribenten

Björn Björkqvist

Björn Björkqvist

Skribent som efter cirka 20 års skrivande för olika tidningar och hemsidor slutligen hittat hem till Motgift.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp