Motgift 2017: Fler kvällssändningar, mer innehåll och bättre fokus

Nu presenterar vi hur Motgift kommer sända efter sommarlunken. Det blir ett kärt återseende för "Ring så pratar vi" och "Hänt i historien", samtidigt som det blir fler kvällssändningar, mer sändningstid och mer fokuserade och kompletterande segment.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Med snart fem och ett halvt års erfarenhet i ryggen har Motgift befäst sin plats i det alternativa medielandskapet. Vi började med podcasts när inget liknande fanns i den svenska etnonationella miljön, och vi gick snabbt över till direktsändningar (hösten 2012) och skapade på så sätt en digital gemenskap, en lägereld av ettor och nollor, att samlas kring för människor runt om i landet (och i världen – en normal vecka har vi lyssnare i över 50 länder).

För oss har detta alltid varit kärnan i Motgifts radioverksamhet; de direktsända programmen, interaktionen med lyssnarna, möjligheten att ta inringningar och så vidare. Våra måndagar har blivit till en institution och det är inte ovanligt att över tusen lyssnare dyker upp under en måndagskväll. Samtidigt har vår chatt alltid ett femtiotal personer under måndagssändningarna som diskuterar högt och lågt, och där vänskapsband har knutits mellan människor som annars aldrig hade fått kontakt med varandra.

Vi är stolta över det vi gjort hittills, och vi är dedikerade till att fortsätta vara den digitala lägerelden; ja, vi vill till och med utveckla det konceptet när vi nu kommer åter från vårt sommarschema.

Vi är en gemenskap

Motgift vill skapa fler och bättre möjligheter att samlas. Vi vill göra det enklare att ta ett steg in i vår gemenskap. Vi vill få fler att gå från att vara passiva lyssnare till att bli aktiva deltagare i det vi skapar tillsammans.

Vi har lyssnat till önskemål från våra lyssnare; vilka program och segment från de här dryga fem åren som försvunnit men som man vill ha tillbaka. Samtidigt har vi lyssnat till många av de nya besökare som blivit förvirrade av programnamn, växlande sändningsscheman med blandade kvälls- och lunchsändningar och mycket annat.

Till slut hamnade vi vid ett upplägg vi tror väldigt mycket på, och efter ett möte med vårt lyssnarråd den 10 juli, där samtliga deltagare var för det nya upplägget, blev vi än mer säkra på vår sak.

Mycket kommer vara sig likt, men en del veteraner kommer säkert känna sig förvirrade tlll en början. I total sändningstid kommer vi sända minst lika mycket som under våren 2017, men det hela kommer disponeras annorlunda.

Motgifts nya kvällssändningar

Från och med den 14 augusti så kommer vi ha två kvällar som alla kan samlas kring. Måndagar och torsdagar kommer bli Motgiftdagar då man vet att det finns något nytt att lyssna på från klockan 18:00 och fram tills det borde vara läggdags för de flesta.

Måndagar Torsdagar
18:00 Försnack – Ring så pratar vi! 18:00 Passningen
19:30 Nyhetstimmen 19:30 Nyhetstimmen
20:30 Nationellt perspektiv 20:30 Sista timmen
21:30 Eftersnack 21:30 Eftersnack

För den som är med och lyssnar på direktsändningarna kommer allt att kopplas ihop som ett långt program som pågår under hela kvällen, med olika segment. För den som istället lyssnar på podcasten kommer det dock bli mer uppdelat, vilket gör det lättare att finna det man söker efter.

Så här ser uppläggen för de olika segmenten, som sen blir separata poddar, ut:

Försnack: Ring så pratar vi… [Måndagar 18:00 – 19:30]
Telefonväxeln är öppen! Ring och prata om vad du vill. Om vi inte får några samtal använder vi tiden till ett försnack av mer avslappnad karaktär, spelar musik och så vidare. En perfekt uppladdning inför de mer seriösa och ibland tunga segmenten som kommer senare. Denna podcast kommer bara kunna laddas ned av medlemmar.

Nyhetstimmen [Måndagar & torsdagar 19:30-20:30]
Fokuserat, skarpt och väl förberett tar vi oss an de viktigaste nyheterna. Vi ger dig bakgrunden, vi berättar det som gammelmedia förtiger och vi ger oss på och sätter händelserna i en kontext för att kunna analysera dem ur ett nationellt perspektiv.

Nationellt perspektiv [Måndagar 20:30-21:30]
Temaprogram! Låt oss tala ideologi och världsåskådning. Detta segment har redan smygstartat under sommaren med att gå igenom Socialdemokraternas politik från A till Ö och ge vårt eget perspektiv på det; denna lista kommer slutföras men sen kommer vi ha möjlighet att gå in på enskilda, ideologiska och realpolitiska frågor och diskutera samt resonera oss fram till förhoppningsvis intressanta slutsatser.

Eftersnack [Måndagar & torsdagar 21:30-Öppen sluttid]
Det älskade segmentet som fanns med redan 2012 har eterfrågats av många, och nu är det tillbaka! Var det något vi inte hann tala om under Nyhetstimmen? Låt oss ta det i eftersnacket! Om inte, låt oss bli lite mer avslappnade, ta frågor från chatten eller låta lyssnare återigen ringa in. Ett sätt att avrunda kvällen på ett lite mjukare och trevligare sätt. Denna podcast kommer bara kunna laddas ned av medlemmar.

Passningen [Torsdagar 18:00 – 19:20]
Motgift sportprogram får en fast sändningstid. Kommer ofta vara förinspelat på grund av att medarbetarna har svårt att samköra sina scheman med tanke på arbete och familjeliv. Men är du sportintresserad är detta programmet för dig; initierat, kul och framförallt inte politiskt korrekt. Denna podcast kommer bara kunna laddas ned av medlemmar.

Sista timmen [Torsdagar 20:30-21:30]
I Sista timmen ger vi plats för allt annat vi vill göra; intervjuer med intressanta personer, reportage, debatter, Hänt i historien, samtal till politiska motståndare och mycket mer. Denna podcast kommer bara kunna laddas ned av medlemmar.

Skulle något extraordinärt hända är vi så klart inte främmande för extrasändningar, men måndagar och torsdagar från 18:00 kommer vara de vanliga sändningstiderna för våra kvällsprogram. Totalt rör det sig alltså om minst åtta timmars kvällssändning i veckan, som man sedan kan ladda ned i åtta olika podcasts så att man kan sprida ut sin lyssning över veckan om man så hellre önskar.

Självklart kommer också Gomorron med Magnus tillbaka den 14 augusti, nu på den ursprungliga starttiden 07:00 – varje vardagsmorgon!

Men det är inte slut där

För att förenkla för människor att delta i programmet på olika sätt kommer vi lansera en separat landningssida för direktsändningarna. Där kommer spelaren att synas tydligt tillsammans med chatten, telefonnummer för att ringa in till studion och annan viktig information. Vi hoppas också att detta kommer öka antalet personer i chatten, då den interaktionen är viktig för så väl oss som sköter programmen som den övriga gemenskapen.

Motgift kommer också, under hösten, att presentera en ny större satsning. Men mer om den då…

Om skribenten

Redaktionen

Redaktionen

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp