Statministern bryter tystnaden om läckorna hos Transportstyrelsen

Transsportstyrelsen har lyckats med det ingen spion hittills lyckats med och fullständigt blottat Sverige för främmande makt. Till sist uttalar sig också statsministern.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Efter flera dagar kom så uttalandet från den semesterfirande statsministern angående en av de största myndighetsskandalerna i svensk historia. Men det var inte mycket han hade att säga.

Förutom att varje svensk medborgare som finns i Transportstyrelsens register har blivit allmänt villebråd när register legat öppna så har militära hemligheter och uppgifter om svensk infrastruktur funnits lätt åtkomligt för främmande makt genom den enorma släpphänthet som präglat Transportstyrelsens ledning såväl som anvsvariga ministrar.

Och Stefan Löfven, högsta ansvarig, har tigit som muren. Han fyllde 60, åt tårta och lapade sol i hängmattan… medan skandalen rullades upp. Men nu har så en skriftlig kommentar kommit rapporterar SVT:

”Det är ett haveri som skett på Transportstyrelsen. Regeringen har därför bytt ut ledningen för myndigheten och säkerställt att berörda myndigheter har vidtagit åtgärder för att begränsa skadeverkningarna.”

Så var det med den saken, tydligen. Självfallet duger det inte, men utan att “oppositionen” agerar finns det inte mycket någon kan göra. Och de verkar inte agera även om det viskats om misstroendevotum. Men med tanke på de gräsliga siffror som M har vill man inte ställa till det mer för sig.

Och något personligt ansvar finns egentligen inte heller. Visst, Ygeman ska till KU men när har det spelat någon roll på riktigt? Kännetecknet för svensk demokrati är ju att ingen någonsin behöver ta ansvar för något.

Utom svenskarna förstås, som ska tiga och lida konsekvenserna.

Om skribenten

Redaktionen

Redaktionen

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp