Nationell konsert eller vanlig stadsfest – vilken tror du är lugnast?

Tusentals nationella samlas till konsert å ena sidan. På annan plats samlas ett tusen utlänningar för att delta i en stadsfest. Vilken plats tror du är tryggast?

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Förra helgen var det stadsfest i den sydtyska staten Schorndorf. Festligheterna tilltar just på helgen eftersom det är avslutet på en veckolång marknad i staden – en marknad som går under det tilltalande namnet Volksfest och som uppskattas mycket av de närmare 40 000 invånarna.

En annan tillställning ägde rum längre österut i Tyskland, närmare bestämt i den lilla staden Themer med 3 000 invånare. Där gick den nationella dagsfestivalen “Rock mot utländsk dominans” av stapeln och över 6 000 nationella sammanstrålade för att lyssna på musik och umgås.

Frågan är, på vilken plats gick det åt skogen?

Under den nationella tillställningen rapporterades 20 incidenter av polisen (1 000 poliser var inkallade). Bland annat fick man ta itu med “verbala förolämpningar”, något narkotikabrott samt “förhindrande av användande av författningsvidriga symboler”. Det var det hela!

Samtidigt i Schorndorf rapporterades tre sexuella övergrepp  för vilka en irakier är misstänkt; sedan blev en 17-årig flicka omringad av tre män som “greppade om hennes rumpa”, tre afghanska asylsökare är identifierade och misstänkta för brottet. Men det var inte det hela.

Vid slottet i staden samlades, enligt polisen, 1 000 “ungdomar och unga män” som kastade flaskor mot polisen och festivalbesökare. När polisen ingrep intensifierade gruppen sina attacker i solidaritet. Polisen fick då kalla in förstärkning från omkringliggande städer med order att byta om till full kravallutrustning.

Senare under kvällen drog grupper av “ungdomar” genom staden; en del beväpnade med knivar och andra med andra former av gatustridsvapen. Polisen har efteråt mottagit flera anmälningar om misshandel efter gängens framfart.

Vilka reaktioner har då kommit? Themars borgmästare, Hubert Boese, sa i ett uttalande att han var besviken över att man inte kunder förbjuda de nationellas konsert. Borgmästaren i Schorndorf har inte sagt att man ska förbjuda massinvandringen till Tyskland, eller helt sonika kasta ut “flyktingarna” ur staden. Detta hela säger väldigt mycket om hur illa det är ställt.

Sensmoralen är vidare: där vita nationella samlas är det långt mycket lugnare och gemytligare än där mångkulturen råder.

Om skribenten

Magnus Söderman

Magnus Söderman

En etnisk svensk man som befinner sig mitt i livet; opinionsbildare, författare och radiopratare på Motgift.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp