Katerina Janouch ber om ursäkt för sitt politiskt korrekta hat

Katerina Janouch tar ytterligare avsked från den politiskt korrekta diskursen och ber om ursäkt för eget deltagande i hat och drev.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Katerina Janouch, kanske mest känd som sexrådgivare för somliga och barnboksförfattare för andra, har under senare tid sökt sig bort från den politiskt korrekta mittfåran och öppet talat ut om problemen med migrationspolitiken, vilket hon fick utstå mycket kritik för från sina tidigare journalistvänner och andra “kändisar”. Bland annat kommenterade festfixaren Micael Bindefeldt hennes uttalanden:

– Hon är själv judinna. Och vi som är judar har själv varit ett folk på flykt i årtusenden, och jag tycker vi ska vara på vakt med vad man säger och ha förståelse.

Janouch stod dock på sig och kommenterade kritiken mot henne på sin Facebook med orden:

– Varsågod och förneka Sveriges problem ni. Kanske i er egen bubbla. Jag står för mina ord och är bekymrad för Sverige.

Snart nog sökte hon sig till Chang Fricks alternativa mediesajt Nyheter Idag där hon skriver krönikor (i sällskap med den kontroversiella polisen Peter Springare).

Nu har hon tagit ett ytterligare steg bort från det politiskt korrekta lägret. I ett inlägg på sin blogg, Katerina magasin, gör hon upp med sig själv och manar fler till självrannsakan.

Å ena sidan ber hon om ursäkt för hennes deltagande i det feministiska hatdrevet mot debattören Per Ström under 2011, å andra sidan tar hon tillbaka sitt stöd till de brevbärare som vägrade dela ut Sverigedemokraternas valsedlar 2014.

Katerine Janouch avslutar sin vidräkning med sig själv på följande sätt:

“Jag vet mycket väl hur nedstigningen i helvetet börjar, hur värdegrunden plötsligt kan öppna sig under inte ont anande medborgares fötter. För att minska risken för att nya slags åsiktsdiktaturer skapas och polariseringen tilltar ytterligare tills vi når ett point of no return är det därför viktigt att kunna erkänna att oförrätter begåtts, i synnerhet när det är man själv som felat. Förhoppningsvis följer fler efter.”

Det är stort av Katerine Janouch att erkänna att hon felat och vi hoppas att fler som levt i den politiskt korrekta bubblan finner modet att göra upp med sig själva. Janouch förklarar att hennes uppvaknande delvis kom efter det hatdrev hon själv utsattes för, låt oss hoppas att det inte ska behöva gå lika långt innan andra tar bladet från munnen.

 

Om skribenten

Redaktionen

Redaktionen

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp