Att förbjuda religiösa symboler är inte rätt väg SD

Om Sverigedemokraterna i Sörmlands landsting får som de vill ska det bli förbjudet för all personal att bära religiösa, politiska eller filosofiska symboler under arbetstid.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Jag vet mycket väl vad detta handlar om och udden är inte riktad mot sjuksköterskan som bär ett enkelt silverkors runt halsen, inte heller mot vaktmästaren som har en torshammare hängande i en lädersnodd. Det handlar om muslimer. Och ska man hindra muslimer att bära sina religiösa symboler (slöjan) måste man – för att inte riskeras att kallas ”rasist” – hugga vilt omkring sig.

Jag förstår hur man resonerar men det är fel väg att gå.

Jag hoppas i alla fall att jag förstår hur man resonerar, skall tilläggas. Jag hoppas att det är muslimerna man vill åt. Då handlar det bara om att man angriper problemet från fel håll. Om det handlar om att man på riktigt vill att alla uttryck för personlig tro (politisk eller annan) skall förbjudas, så är det illa på riktigt.

Det är väl lika bra att jag klargör en sak också, innan jag går vidare. Vad jag vänder mig emot är exempelvis inte att man inte får bedriva plakatpolitik på eventuell uniform man bär i sin yrkesutövning – uniformer skall vara uniforma, så klart. Det är rop efter förbud mot ett synligt hängsmycke eller en ring jag ifrågasätter.

Vi kan inte fortsätta att bara slå mot konsekvenserna av den politik som förts under alldeles för långt tid eftersom det gör att vi ständigt anpassar oss och backar tillbaka. Problemet är ju inte, som sagt, sköterskan med ett kors runt halsen. Det har det aldrig varit tidigare och bara en anhängare av franska revolutionen kan tycka det.

Problemet har heller aldrig varit någon med en torshammare runt halsen; eller någon symbol för valfri New Age-filosofi. Faktum är att problemet inte heller fanns på 1940-talet då vi hade 3 500 muslimer i Sverige.

Problemet är massinvandringen och mångkulturen; problemet är att svenskarna tappar mark och att politikerna inte tar itu med grundproblemet. Istället för att konstatera att terrorismen som drabbat oss tas itu med genom att internera, deportera och repatriera, så ställer man ut granitblock i Stockholm.

Istället för att erkänna att det är massinvandringen som skapar majoriteten av sexualbrotten på festivaler och i det offentliga rummet så kallar man ”taharrush gamea” för ”dansringar” och bräker ut att det ”är män som våldtar”.

Och istället för att säga att vi inte vill ha muslimer en masse i landet (eller i vården) så är ”lösningen” att förbjuda alla att bära ”religiösa, politiska eller filosofiska symboler under arbetstid”.

Om den uttalade politiken var att internera, deportera och repatriera – att göra Sverige homgent – så kunde man, som ett steg på vägen, argumentera för ett förbud som SD:s. Men så är inte fallet. SD driver inte frågan om återflyttning; SD driver inte frågan om ett etniskt homogent Sverige och man har inga problem med muslimer i landstinget… så länge de inte bär symbolerna för sin tro.

Eller tror man att man kan spela ”svälta räv” med utlänningarna? Tror man kanske att problemet är löst om de blir lika sekulära som svenskarna? Jag vägrar tro att SD i Sörmlands landsting tror det. Det finns länder med förbud mot heltäckande slöja i Europa. Verkar det hjälpa?

Den nationella oppositionen kan inte inta en passivt aggressiv hållning i frågan. Vi ska inte ropa på fler förbud för att komma tillrätta med islamiseringen; vi ska inte kringskära våra hävdvunna fri- och rättigheter.

Vi ska helt enkelt konstatera att Sverige är vårt land och här bestämmer vi vilka som får vistas och under vilka förutsättningar. Steg ett för ett Sverigevänligt parti är att säga att både kors och torshammare går utmärkt att ha på sig, men inte muslimska tecken eller deras religiösa plagg. Nummer två är att säga att islamiseringen skall upphöra genom en politik bestående av stängda gränser, internering, deportering och sedan repatriering.

Om skribenten

Magnus Söderman

Magnus Söderman

En etnisk svensk man som befinner sig mitt i livet; opinionsbildare, författare och radiopratare på Motgift.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp