Musikfestival mot vänstern kan bli verklighet i Tyskland

Kan en musikfestival mot vänstern, delvis finansierad av skattepengar, snart bli verklighet i Tyskland? Inrikesministern är öppen för idén, och nu kliver första frivilliga organisatörerna fram.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Efter vänsterns omfattande kravaller, plundringar och terror i Hamburg står ett yrvaket Tyskland och funderar kring hur man ska kunna komma åt vänsterns våld. Den tyska regeringen har redan föreslagit ett gemensamt europeiskt register över våldsbejakande vänstersympatisörer, men det finns fler som vill vara med och hjälpa till.

I ett samtal i BILD-talkshowen Die richtigen Fragen (De riktiga frågorna) jämförde tidningens politiska redaktör Nikolaus Blome reaktionerna efter “högerextrema” kravaller med de uteblivna reaktionerna efter att vänstern slagit sönder och plundrat en hel stadsdel. Blome tog som exempel upp att det många gånger ordnats musikfestivaler under parollen Rock gegen Rechts (Rock mot högern), och undrade varför det aldrig anordnas någon Rock gegen Links (Rock mot vänstern). Inrikesministern Heiko Maas som också var på plats i studion sa att han inte visste varför, men att han välkomnade en sådan festival.

Det tyska nationaldemokratiska partiet NPD kommer nu ansöka om bidrag för att arrangera en festivalturné just under namnet Rock gegen Links. Pengarna söks ur inrikesministeriets projekt Zusammenhalt durch Teilhabe (Sammanhållning genom delaktighet) som årligen delar ut tolv miljoner euro (cirka 115 miljoner kronor) till organisationer och projekt som bland annat ska “motverka extremism”.

Nationaldemokraterna säger i ett pressmeddelande att man vill etablera “ett brett nätverk över föreningar, initiativ och politiker” för att “få upp medvetandet för vänsterextremismen”.  Det blir nu upp till inrikesministern att visa om han är man nog för sitt ord; för om han inte vill hjälpa de folkvalda nationaldemokraterna att arrangera festivalen, så bör han åtminstone ha några alternative organisatörer?

Om skribenten

Redaktionen

Redaktionen

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp