Vill skjuta nationalister – nu blir han Expos chefredaktör

Regeringens och gammelmedias favoriter anställer ny chefredaktör — som tycker att man ska ta till vapen mot nationalister ifall folk röstar på dem.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Daniel Wiklander blir ny chefredaktör för Expo när Daniel Poohl ska ta ett halvårs föräldraledighet. Wiklander var tidigare chefredaktör för den syndikalistiska tidningen Arbetaren, där han i en ledarartikel den 30 maj 2014 var tydlig med sin syn på demokrati:

“Flera av de partier som nu kommer in i Europaparlamentet är sådana som skulle behöva bekämpas med vapen om de någonsin fick verklig makt över våra liv. Jobbik, Gyllene Gryning och tyska NPD är brunskjortor utan några förmildrande drag.”

Expo grundades 1995 av bland annat människor med bakgrund i våldsnätverket AFA (Antifascistisk Aktion) samt Stieg Larsson, som exempelvis gjort sig känd för att träna eritreanska, kommunistiska guerillakrigare i vapenföring — de som sedan tog makten och bland annat ligger bakom fängslandet av Dawit Isaak. Även Tobias Hübinette hävdar att han var med och grundade Expo, och han har gjort sig känd för citat som “[L]åt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande” och hur han skrutit om hur han misshandlat kvinnor och barn för att han ansåg dem vara “rasister”.

Expo står den svenska regeringen väldigt nära, och används av i stort sett all gammelmedia som en trovärdig källa när det gäller den nationalistiska oppositionen. Efter ett par lugna år under Daniel Poohls ledning verkar man nu åter ha tagit klivet ut i den våldsbejakande rörelsen — räcker inte lögnerna, då tar man till vapen.

I Stiftelsens Expos styrelse sitter också bland annat mediamogulen Robert Aschberg och Sveriges Radios tidigare VD Kerstin Brunnberg.

Daniel Poohl själv är mycket nöjd med utnämningen av vapenförespråkaren Wiklander:

– Vi är jättenöjda med att Daniel Wiklander tar över rollen som chefredaktör under en spännande tid i vårt utvecklingsarbete. Han har en unik kompetens när det gäller de frågor vi bevakar och har erfarenhet av att jobba med både nyhetsjournalistik och magasin, säger han i Expos pressmeddelande.

Om skribenten

Redaktionen

Redaktionen

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp