Homosexuella trafikljus i Stockholm

Homosexuella trafikljus
(Foto: Stockholms stad)
I Stockholm investerar politikerna nu cirka 100 000 kronor i att under drygt en vecka byta ut några trafikljus. Trafikljusen kommer att visa samkönade par.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Lagom till Prideveckan i Stockholm lägger Stockholms stad 100 000 kronor på att byta ut trafikljusen i fyra korsningar kring festivalområdet runt Östermalms IP. Trafikljusen sätts upp några dagar före festivalstart och plockas ned dagen efter Prideveckans slut, uppger Stockholm direkt.

– Vi försöker hitta nya sätt att visa att detta är något vi tycker är viktigt. Genom detta kan vi också bidra till att göra Pride till en spännande och kul grej som händer i stan, säger säger Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd i Stockholm till Stockholm direkt.

Nu meddelas också att Stockholm tillsammans med Göteborg kommer att stå som värd för EuroPride 2018. Det är första gången som EuroPride har två värdstäder.Invigningen kommer att ske i Stockholm och sedan avslutas jippot i Göteborg. Arrangörer är Stockholm Pride och West Pride med stöd från respektive kommuner.

– Vi kan vara stolta över att Sverige kommit långt, men vi måste vara tydliga med att vi inte är framme ännu. Pride behöver komma ut i alla stadsdelar, inte bara finnas i innerstaden. EuroPride-veckan i Göteborg sker i samband med Göteborgs Kulturkalas, säger Tobias Björk, vice ordförande för West Pride.

Stockholm Pride har tidigare arrangerat EuroPride 1998 och 2008. Värdskapet innebär extra fokus på värdarna från bögrörelsen runt om i Europa. Den gamla busringningen från Hassangänget om 10 000 tyska bögar är inte heller helt långt från verkligheten då EuroPride brukar dra extra många utländska besökare.

Etiketter

Om skribenten

Redaktionen

Redaktionen

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp