Explosioner i Borås

Borås stads lokaler utsatta för sprängattentat
Borås stads lokaler utsatta för sprängattentat (Foto: Borås stad)
Tidigt i morse inträffade en kraftig explosion vid en av Borås stads lokaler. Under kvällen hördes explosioner vid en centralt belägen affär.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Vid 5-tiden i morse inträffade en explosion riktad mot Borås kommuns lokaler vid Ramnåsgatan som ligger i det hårt invandringsbelastade området Norrby. Dådet ägde rum vid Vård- och äldreförvaltningens entré och ett flertal fönsterrutor förstördes i explosionen.

– Entrén är väldigt skyddad så det är en lämplig plats ifall man vill testa hur det är att smälla någonting, men vi tror ingenting i nuläget. Polisen har gjort en teknisk undersökning som ska analyseras nästa vecka så vi inväntar besked därifrån, säger Peder Englund, chef för Centrum för kunskap och säkerhet i Borås stad, till Borås Tidning.

Ungefär 12 timmar senare kom ett larm om en brand på Ica City i centrala Borås. Enligt Borås tidning bolmar röd ut från butikens lokaler. Svenska Dagbladet skriver också om en kraftig explosion i affärens skyltfönster. Enligt uppgifter till Aftonbladet har någon hällt tändvätska på en butikhylla och tänt på.

Inga människor ska ha kommit till skada i någon av händelserna.

Etiketter

Om skribenten

Redaktionen

Redaktionen

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp