Murar inom gränserna rätt – murar runt gränserna fel!

Rätt runt Eiffeltornet; fel vid nationsgränsen!
Om "murar" och övervakning är rätt inom ett lands gränser; hur kan murar och övervakning vid samma lands gränser vara fel?

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

I Stefan Löfvens Europa bygger man inte murar och det håller hela EU-byket med om. Det ska vara så öppna gränser man bara kan ha och ve den som tänker annorlunda. Donald Trum exempelvis, han fick sina fiskar varma eftersom han vill bygga en mur mot Mexiko. ”Inhumant” och ”omänskligt” var reaktionerna… ja, så klart också ”rasistiskt”!

Löfven, Merkel, Macron, May och vad de nu heter är överens om att någon Fästning Europa får det inte vara tal om: ”räddningsinsatserna” på Medelhavet skall fortsatt transportera de räddade till Italien, trots att det är mer än dubbelt så långt som till närmaste säkra hamn i Libyen och Ungern är fortsatt att anses som onda då de internera ”flyktingar” och bygger murar (eller stängsel) längs gränsen.

Men denna aversion mot murar gäller tydligen bara vid de yttre gränserna, för i våra hemländer så skall det byggas murar, stängsel, betongsuggor och pansarglas till förbannelse. Medan medborgarna uppmanas att ”leva som vanligt” efter varje terrorattack (som är direkta konsekvenser av avsaknaden av murar längs de yttre gränserna) ses säkerheten i regeringskvarteren över och förstärks.

Vi ska inte bevaka våra yttre gränser, men vi ska ha poliser och militärer med automatvapen i de europeiska storstäderna? Vi ska inte bygga stängsel runt Europa, däremot skall en 2,4 meter hög och skottsäker mur av pansarglas byggas runt Eiffeltornet i Paris efter sommaren. Vi ska ha mer övervakning, fler beväpnade poliser, ytterligare begränsningar i det offentliga allmänna utrymmena… men bara inom våra gränser!

Är det rimligt? Själv tycker jag att det borde vara precis tvärt om mot hur det är.

Om skribenten

Magnus Söderman

Magnus Söderman

En etnisk svensk man som befinner sig mitt i livet; opinionsbildare, författare och radiopratare på Motgift.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp