AfD-politiker uttryckte sig nationalistiskt — gammelmedia går i taket

André Poggenburg håller tal
Är "Tyskland åt tyskarna" rasism? Efter en läckt internchatt jagas nu Alternative für Deutschlands ordförande i Sachsen-Anhalt.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Någon eller några har offentliggjort det invandringskritiska Alternative für Deutschland (AfD) i delstaten Sachsen-Anhalts interna chattloggar från meddelandetjänsten WhatsApp. Tysk gammelmedia går nu i taket, och vänsterpolitiker kallar innehållet för en “skandal”.

Mest uppmärksammat blev delstatsavdelningens ordförande André Poggenburgs kommentar i den interna chatten — han skrev nämligen “Tyskland åt tyskarna”.

Ledaren för Die Grünen (Miljöpartiet) i delstatsparlamentet, Cornelia Lüdderman, kallar det för en “skam för parlamentet”.

Poggenburg står dock på sig och säger, ur ett nationalistiskt perspektiv något luddigt, att “självklart ska ett land tillhöra de som bott i landet länge, som sedan årtionden eller till och med många generationer har rötter i landet”.

Problemet för Poggenburg är att AfD, på många sätt likt Sverigedemokraterna, på löpande band har uteslutit medlemmar anklagade för “rasism”. Uppenbarligen har någon eller några av de 200 deltagarna i chatten tagit sikte på att få ut Poggenburg ur partiet.

Om skribenten

Redaktionen

Redaktionen

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp