Bilförare död efter att illegala invandrare byggt barrikader på motorväg vid Calais i Frankrike

En inte ovanlig syn på vägen mot färjeläget i Calais. Bilden är tagen av en lastbilschaufför.
Så har det hänt som vi varnat för. En bilist omkom på motorvägen nära Calais i Frankrike efter att "migranter" byggt en barrikad på körbanan.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

De illegala invandrarna har återvänt till Calais i norra Frankrike, tidigare platsen för det ökända lägret “the Djungle”, och nu har det första dödsoffret krävts. De illegala invandrarna, många från Afrika, har återupptagit sina försök att borda lastbilar påväg till Storbritannien och franska myndigheter är mer upptagna med att tycka synd om dem än försvara hederligt folk som använder vägarna.

För att få lastbilarna att sakta in på motorvägen bygger de illegala upp olika former av barrikader (är de inte kastar stenar eller annat bråde på bilar). Tidigare var en taxichaufför nära att mista livet då en träpåle kastades genom vindrutan på hans bil och lastbilschaufförer har varit tvungna att hantera mobbar av människor som tränger sig på.

Nu har detta resulterat i ett tragiskt dödsfall. Under tisdagen tvingades två lastbilar hastigt bromsa för trädstammar som kastats upp på motorvägen. En skåpbil som befann sig bakom en av lastbilarna hade ingen möjlighet att stanna utan körde in i lastbilen. I samband med krocken fattade skåpbilen eld och föraren lyckades aldrig ta sig ur utan brändes levande.

Föraren är ännu inte identifierad men skåpbilen han körde var registrerad i Polen.

Polisen har arresterat nio eretrianer som misstänks för att ha kastad upp trädstammarna på vägen och därmed orsakat händelsen.

Motgift anser att det nu är dags för polisen att öppna verkanseld mot dessa illegala invandrare och deras systemhotande verksamhet. Detta dödsfall är måhända det första, men det kommer inte vara det sista.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp