Efter London: Kan man ha förståelse för terrorattacker?

Kan man ha förståelse för terroraktioner? Och vart är vi på väg ifall européer börjar slå tillbaka mot muslimer med samma metoder som chockat många europeiska städer de senaste åren?

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Det verkar som att London återigen blivit skådeplatsen för ett vansinnes- eller terrordåd. En person ska ha kört en skåpbil in i en folkmassa utanför en moské, och minst en person rapporteras nu vara död och åtminstone ett tiotal skadade.

Enligt vittnesuppgifter ska personen som körde skåpbilen också ha skrikit att han ville “döda alla muslimer”, vilket fått många att spekulera i huruvida detta var en så kallad hämndattack för de många vansinnes- och terrordåd muslimer utsatt britterna för på sistone.

Frågan är: Kan man ha förståelse för att britter, och andra européer, blir så pass desperata att de tar till sådana här metoder?

Självklart kan man det. Utan att veta något mer om fallet i London, så bör ingen bli förvånad ifall de europeiska urbefolkningarna snart börjar slå tillbaka med samma, blodiga mynt som de själva drabbats av från muslimer. Men att man kan ha förståelse för att sådant sker, är så klart inte samma sak som att man tycker att det är rätt eller riktigt.

Ett krig på flera kontinenter

Motgifts Temabok om terrorism
Motgifts Temabok om terrorism

I Motgifts sändningar har vi många gånger också förklarat att vi förstår de muslimska attackerna mot Europa, dels med utgångspunkt i islams inneboende vilja till världsvid utbredning, men också för att “våra” regeringar bedriver krig i många muslimska länder. Om brittiska soldater skjuter på ISIS i Mellanöstern, är det ju inte så konstigt att ISIS egna “soldater” attackerar britter i Storbritannien.

Med det, återigen, inte sagt att det är rätt eller riktigt.

Vad vi förmodligen ser början på är en eskalering av våldet och terrorismen, och om vi nu också kommer få se hur vita européer slår tillbaka mot samlingar av muslimer, lär inte svaret från bombsugna muslimer låta vänta på sig.

Det blir en obehaglig spiral, men knappast en oväntad sådan. Detta är nämligen det enda sättet det här samhällsexperimentet kan utvecklas på, och det enda sättet att lösa det är genom att avbryta det mångkulturella experimentet och internera, deportera och repatriera.

Makten vill ha detta

Men de nuvarande makthavarna kommer aldrig ta det beslutet. Istället verkar det som att de välkomnar utvecklingen, då den ger dem möjlighet till utökade maktbefogenheter. Utökad övervakning, censur av internet och fler — för de europeiska folken helt meningslösa — krig i mellanöstern.

Hade man velat lösa problemen så låter det sig göras, men istället fortsätter man elda på konflikten. Men även om européerna skulle komma till insikt med att makten som är faktiskt understödjer konflikten, att de önskar att söndra och härska, skulle konflikten inte kunna stoppas. Detta eftersom den är den naturliga reaktionen på det mångkulturella samhällsbygget — i slutändan ställs alltid de olika folken, som ska samsas inom samma stat, i en konflikt om inflytande, resurser och områden.

Vi har bara sett början.

Ifall gärningsmannen i London nu visar sig vara en vit britt så ser jag fram emot att vänstern drar igång Twitterkampanjen #NotAllWhiteMen. Men jag tänker inte hålla andan…


Motgifts Björn Björkqvist kommentar på Instagram:

London tycks än en gång ha drabbats av något som liknar ett terrordåd. En man körde med en skåpbil mot människor utanför en moské. Vem gärningsmannen är berättar i alla fall inte de svenskspråkiga medier jag hittills tittat i. Däremot är Aftonbladet snabbt ute och meddelar att uppgifter av något slag gör gällande att mannen ropat att han skulle döda muslimer. Det är ovanligt att svenskspråkig gammelmedia anger vad terroristerna skrikit. Något är märkligt här. Jag tror någon viktig pusselbit undanhålls än så länge. Oavsett vad gärningsmannen är för någon och oavsett vilket motiv som låg bakom dådet så är det vidrigt. Islam är en på många sätt avskyvärd religion som inte hör hemma i Europa men det är inte rätt sätt att motverka de muslimska strömningarna på. Dådet ska ha krävt ett dödsoffer men det kunde ha blivit många fler. Det är ofattbart hur någon kan begå en sådan handling.

Ett inlägg delat av Björn Björkqvist (@bjorn_bjorkqvist)

Om skribenten

Dan Eriksson

Dan Eriksson

Född 1982 och uppvuxen i Skogås söder om Stockholm. Flyttade utomlands redan 2007 och är numer bosatt med familj i Berlins utkanter.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp