Krafttag mot brottslighet i Skåne – korvgrillare anställs

När Hörby tar itu med kriminaliteten i kommunen ("ungdomsgängen" som härja alltså) är det korvgrillning som står på schemat.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

För inte allt för många år sedan var mångkulturens och massinvandringens baksidor i allt väsentligt ett storstadsproblem. I sig naturligt eftersom att landsbygdskommuner och mindre städer sällan hade mer än de lokala pizzabagaren och dennes släkt att hantera. I så små doser blir problemen hanterbara.

Men det var då. Nu är nu. Med åren som gått och speciellt efter den nya lag som kom i samband med flyktingkrisen 2015 (som säger att kommuner måste ta emot “flyktingar” vare sig de har möjlighet til det eller ej) finns det längre ingen plats i Sverige som inte (mer eller mindre) påverkas; till och med i Norrlands inland placeras utläningarna, även om de försöker ta sig därifrån så fort de kan.

I Skånekommunen Hörby har man haft problem med oroligheter “bland ungdomarna”; det har varit misshandelsfall både med och utan knivar och tillhyggen, och våldtäkt och våldtäktsförsök och så vidare. Ungefär som det förändras i byar överallt när de “nya svenskarna” kommer alltså.

Nu är det dock dags att göra något åt det. Kommunen ska ta i med hårdhandskarna och stävja det hela innan det går för långt. Man anställer nämligen en ungdomssamordnare och köper in ett stort tält där aktiviteter kan hållas. Frågan är, vad ska samordnare göra för att få lugn och ro i Hörby? Det berättar kommunalrådet Susanne Meijer (S) om:

– Det kan handla om aktiviteter runt torget, som korvgrillning och tältaktiviteter. Vi kommer att jobba med civilsamhället och idrottsföreningarna kring detta.

Kommentarer överflödiga!

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp