Terror i London: fordon har kört in i folksamling på London Bridge; personer knivhuggna, flera döda, gärningsmännen ropade “detta är för Allah” enligt vittnen

Ett fordon har kört in i en folksamling på London Bridge i London. Enligt uppgifter skall också personer blivit knivhuggna. En stor polisinsats pågår.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Ett fordon körde vid 23-tiden på lördagskvällen in i en folksamling på London Bridge i centrala London, Storbritanninen.

Fordonet kom körande i hög fart på bron och svängde upp på trottoaren.

En reporter på BBC som var på platsen berättar att en vit skåpbil körde upp på trottoaren i uppemot 80 km/h och uppemot tio personer skall ha blivit påkörda. Bron och områden i dess omedelbara närhet stängdes av och utrymdes av polis som uppmanade alla att springa från platsen så fort de kunde.

Efter att skåpbilen mejat ner gående så hoppade tre män (av “medelhavshärkomst” enligt vittnen) beväpnade med stora knivar ur och började knivhugga förbipasserande, medan de rörde sig mot Borough MarketMail Online rapporterade att männen ropade “detta är för Allah”.

En taxichaufför berättar hur han såg männen hoppa ur skåpbilen och attackera människor längs Borough High Street med långa knivar. Han berättar att han såg en flicka bli huggen i bröstet. Andra vittnar om att offer “fått halsarna avskurna”.

Ett av offren från knivhuggningarna.

Vid Borough Market, i anslutning till London Bridge, utbröt sedan skottväxling och enligt obekräftade uppgifter skall en gärningsman har skjutits av polis.

Två misstänkta gärningsmän, skjutna av polis, med behållare fastsatta på kroppen.

Till BBC har polisen bekräftat att flera personer har avlidit. Obekräftade uppgifter gör gällande att det handlar om minst sju människor som mist livet.

Under händelsen uppmanande polisen via social medier människor att hålla sig undan:

Vid 03:30 vet vi fortfarande inte om någon gripits, hur många gärningsmän man letar efter eller hur många som skadats och dödats.

Motgift följer rapporteringen och återkommer när mer detaljer kommer fram och uppgifter bekräftats. Direktuppdateringar sker via Motgifts Facebook.

Motgift kommer att sända ett extrainsatt program under morgondagen. Följ oss på sociala medier för närmare information om tid.

Om skribenten

Redaktionen

Redaktionen

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp