Jonas De Geer inte längre en del av Motgift

I fredags (26 maj 2017) delgavs vi information som gjort det omöjligt för oss att fortsätta arbeta tillsammans med, eller ha någon fortsatt relation till, Jonas De Geer.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Motgift har sedan starten lagt stor vikt vid traditionella europeiska värderingar, inte minst vad gäller familj och kamratskap. Vi har talat om vikten av att organisera sig med sina närmaste, att vårda sina nätverk och bygga upp en gemenskap som man kan lita på i vått och torrt. När någon av våra närmaste bryter mot dessa grundläggande principer vore det därför hyckleri från vår sida att fortsätta upprätthålla kontakten med den personen. Den nationella oppositionen har alldeles för många gånger sett mellan fingrarna med antisocialt och ickenationellt beteende, och Motgift vill inte gå i den fälla som så många andra gått tidigare.

Därför väljer vi också att lägga alla korten på bordet. Motgift är mer än ett företag, mer än ett alternativt medieprojekt. Motgift är en gemenskap som innefattar alla, från våra medarbetare till medlemmar samt lyssnare och läsare. Vi som arbetar med Motgift har tänkt fortsätta med detta arbete i många år till och man kan inte bygga på murken grund. Vi vill också, genom detta uttalande, förekomma spekulationer, rykten och desinformation som skulle följt om vi valt någon annan väg än den vi nu väljer. Slutligen handlar det också om att upprätthålla vår heder i denna beklämmande situation vi tvingats in i.

Sedan en tid tillbaka har Jonas varit i telefonkontakt med Björns dåvarande flickvän (“C.”). Detta var något han berättade för oss på kontoret (men ej för Björn) och vi avrådde honom från fortsatt kontakt. Han menade att det bara handlade om att “hon mådde dåligt”. Några veckor efter den kontakten inleddes gjorde C. slut med Björn. Vi tänkte inte mer på det förrän Jonas hörde av sig i fredags (26/5) och berättade att han och C. nu är ett par.

Den tidigare telefonkontakten i form av långa nattliga samtal de två emellan, medan Björn och C. fortfarande var ett par, och Jonas egna uttalande om att “hon lämnade Björn för honom” (finns sparat som skärmdump för referens) gör att vi inte kan se detta på något annat sätt än som ett oerhört svek och hugg i ryggen på en kamrat och kollega, samtidigt som han ljugit (alternativt undanhållit sanningen) för oss på kontoret. Under tiden detta pågått har Jonas även träffat Björn ett flertal gånger, skålat med honom och låtsats som ingenting – ett oförlåtligt svek, kort sagt.

Vi vill be om ursäkt till alla de fantastiska lyssnare som hjälpte till att samla ihop pengar till Jonas så att han kunde flytta till Berlin, när hans eget förhållande slagits i spillror och vi alla ställde upp för honom. Vi hade aldrig kunnat förutse att detta skulle ske och hade inte förväntat oss detta från någon som kallar sig traditionell eller nationalist.

Vårt förtroende för Jonas är kört i botten och respekten för honom är som bortblåst. Det är mycket tråkigt, men vi ser inget annat val än att avbryta alla typer av samarbeten och relationer med honom.

För Motgifts del kommer vi arbeta vidare som vanligt, med oförtröttlig kraft för de ideal och värderingar vi tror på. Vi kommer inte att kommentera detta vidare i sändning, och kommer inte heller tillåta spekulationer på vårt forum.

Detta är ett beslut fattat av oss undertecknade. Björn erbjöd sig att istället lämna Motgift för projektets skull, men för oss finns det bara en väg framåt efter ett sådant här svek, och det är utan Jonas.

Vi hoppas på ert fortsatta stöd och förtroende i denna svåra stund som på djupet skakat oss alla. Tillsammans reser vi oss över detta och fokuserar på de allvarliga hot som riktas mot vårt folk, mot vår nation och våra barns framtid.

För den som har frågor kan man ringa till vårt kontor på  +49 (0)30 7469 4429.

Dan Eriksson
Magnus Söderman

Uppdatering 14:35

Då ett antal personer ifrågasatt varför vi varit så detaljerade i vår beskrivning så vill vi klargöra att det är ett beslut som tagits efter noga övervägande och i en diskussion tillsammans med samtliga medarbetare. Vi hade kunnat vara mer svepande, men hade då lämnat öppet för spekulationer och ryktesspridning, vilket inte hade varit rättvist mot någon inblandad. Vi väljer istället full transparens gentemot alla de människor som gör Motgift möjligt, och vill också passa på att tacka för alla de stöttande e-post, kommentarer och telefonsamtal som inkommit till redaktionen idag.

Om skribenten

Magnus Söderman

Magnus Söderman

En etnisk svensk man som befinner sig mitt i livet; opinionsbildare, författare och radiopratare på Motgift.

Om skribenten

Dan Eriksson

Dan Eriksson

Född 1982 och uppvuxen i Skogås söder om Stockholm. Flyttade utomlands redan 2007 och är numer bosatt med familj i Berlins utkanter.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp