Muslimska länder lovar att sluta finansiera terrorism enligt president Donald Trump

Donald Trump tillsammans med Natos högsta politiska ledarskap.
Donald Trump avslöjade nyligen, inför världens media och Natos högsta politiska ledare, vilka det är som finansierar den världsvida islamistiska terrorismen. Vi väntar fortfarande på konsekvenserna.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Donald Trump deltog här om sistens på en stor konferens i Saudiarabien där han talade inför ledarna från ett 50-tal muslimska länder. I sitt tal till dem påpekade han att huvudansvaret att ta itu med muslimsk extremism vilade på deras axlar; USA skulle förvisso vara berett att hjälpa till, men initiativet måste vara deras.

Från detta möte svängde han pliktskyldigt förbi Israel. Efter en träff med höga EU-byråkrater var det så dags att träffa ledarna för Natos medlemsländer och inviga det nya högkvarteret i Bryssel. Det var i sitt tal inför dem som Donald Trump (medvetet eller omedvetet) släppte vad som borde vara en politisk bomb med vida implikationer världen över.

Han berättade om sitt möte med de muslimska ledarna och sa att han kommit till en överenskommelse med dem:

“Ledarna i Mellanöstern gick vid detta möte med på att sluta finansiera denna radikala ideologi som leder till denna fruktansvärda terrorism över hela världen.”

Vilka var det som Trump mötte och alltså lovade att sluta finansiera den radikala ideologi som leder till terrorism på vår jord? Jo, det var ledare eller representanter för Saudiarabien, Turkiet, Jordanien, Qatar och så vidare…

Detta är alltså länder som är allierade med USA och EU i “kampen mot terrorismen”. Han mötte inte ledare för Iran, vilka pekas ut som en skurkstat som hjälper terrorister. Det fanns ingen representant för Syrien på plats.

Rimligtvis är det alltså ledarna och representanterna för de länder som Trump själv mötte på konferensen som lovat detta. Kan vi nu hoppas att Saudiarabien, Qatar och Turkiet kommer sluta finansiera moskéer i Europa?

Att något sådant löfte avgivits är förstås osannolikt. Det som däremot är högst anmärkningsvärt är att USA:s president, inför de högsta politiska ledarna i Nato, avslöjar och erkänner vilka det är som finansierar den världsvida islamistiska terrorismen.

Tystnaden inför detta remarkabla avslöjande i världens media har varit öronbedövande och ännu har vare sig Löfven eller någon annan kommenterat vad konsekvenserna av denna nyvunna information blir.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp