Yxman gripen vid minnesceremoni för offren i Manchester

Vid en minnesceremoni för offren för terrordådet i Manchester tvingades polisen ingripa mot en man som var beväpnad med en yxa.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Under gårdagen hölls minnesceremonier för offren efter terrorattacken i Manchester på flera platser runt om i Storbritannien. Det ger människor en möjlighet att visa sin avsky och bearbeta sin sorg tillsammans med andra.

I Birmingham avbröts dock lugnet och stillheten då polisen var tvungen att ingripa mot en man som var påväg till platsen beväpnad med en yxa. Talare vid ceremonin blev avbrutna av mannens rop då han närmade sig folksamlingen och polisen ingrep och arresterade mannen. Enligt polisen är mannen känd sedan tidigare och uppges ha en historia av “psykisk ohälsa”.

Torget där ceremonin hölls spärrades av under en kvart, efter att mannen förts iväg kunde vakan fortsätta.

Vi noterar att medan britter samlas för att hedra minnet av barn och unga som miste livet på grund av en främlings gärning blir de hotade av en annan främling. Skall detta vara det nya normala? Därtill noterar vi att förklaringen “psykisk sjukdom” allt oftare dyker upp som förklaring för händelser som aldrig utvecklas till regelrätta massmord eller attacker.

Det kan ju vara så att det stämmer, men det kan ju också vara så att det är bekvämt att hänvisa till detta för att avdramatisera ett hot som är större än vad folk tror.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp