Sikh blev muslim när Cosmopolitan skulle rapportera om goda taxichaufförer efter terrordådet i Manchester

När Cosmopolitan skulle berätta om solidariteten i Manchester verkar det ha varit så viktigt att inkludera muslimer att man hittade på litet (trots att det inte ens hade varit nödvändigt).

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

När Harjinder S Kukreja publicerade ett foto på sin Twitter tänkte han nog inte att detta skulle bli upptakten på en tragikomisk historia som till sist plockades upp av oss. Bilden är på en taxichaufför i Manchester som erbjuder gratis taxi till den som behöver, så i kölvattnet av terrordådet som ägde rum. Värt att notera är att taxichauffören är sikh.

My Torres från Cosmopolitan hör av sig till Kukreja och frågar om hon kan få använda bilden till en artikel. Det får hon.

Resultatet, efter att Cosmos-redaktionen tänkt till:

Det intressanta i sammanhanget är att mannen på bilden inte är muslim utan sikh, vilket är en väldigt skillnad och något som borde vara allmän kunskap kan tyckas. Antingen visste skribenten inte skillnaden utan såg en skäggig svartmuskig man med något på huvudet och tänkte “muslim”, eller så kände man ett behov av att så snabbt det bara går visa att muslimer minsann är hyggliga. Oavsett så är det patetiskt och skamligt, även om alternativ två är värre än alternativ ett.

Artikeln på Cosmopolitan är uppdaterad och tillrättalagd. Däremot påtalar man med eftertryck i texten att det är just de muslimska och sikhiska taxichaufförer vi skall berömma:

“The BBC reports taxi drivers (many of them Muslim or Sikh) began taking children and families wherever they needed to go — for free.”

Tänka sig att härkomst ibland är så viktigt, så viktigt att man (kan vi misstänka) ser till att ljuga ihop en nyhet. Detta hade inte ens varit nödvändigt eftersom att hyggligt folk i Manchester, oavsett religion, ställde upp för varandra efter terrordådet.

 

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp