Kevin MacDonald gästade Sverige

Kevin MacDonald
Kevin MacDonald (Foto: Rasmus Björnberg)
I helgen slog Scandza Forum upp portarna för sin första konferens. Gäster från flera världsdelar tog sig till Stockholm för att bland annat lyssna på Kevin MacDonald.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Lördagen den 20 maj arrangerade Scandza Forum sin första konferens. Scandza Forum har startat med inspiration från den brittiska konferensarrangören London Forum som i flera år framgångsrikt arrangerat konferenser och föreläsningar med en lång rad intressanta föreläsare från skilda miljöer.

I och med konferensen som ägde rum i Stockholm öppnade också Scandza Forum upp portarna för sin verksamhet. Planerna är att arrangera konferenser i Skandinavien och nästa konferens äger rum redan den 1 juli i Oslo där konferensen går under titeln ”Globalism vs. The Ethnostate”. Det blir också den första konferensen som utannonseras öppet i förväg.

Helgens konferens i Stockholm hade främst gått ut muntligt och alla gäster fick anmäla sig till en gästlista. Trots det dök 110 gäster upp och gjorde den första konferensen till en riktigt lyckad tillställning.

Talen kommer att publiceras framöver så några längre redogörelser för vad som avhandlades torde därmed vara onödigt i den här texten.

Välkända talare
Dagens första talare var amerikanen Greg Johnson, redaktör för Counter-Currents och författare till flera böcker, däribland Nya högern kontra gamla högern och Sanning, rättvisa och ett trevligt vitt land som båda översatts tills svenska och getts ut av Logik Förlag. Johnsson talade om den tyske filosofen Martin Heidegger och hans syn på judefrågan.

Nästa talare var den fransk-amerikanske journalisten Guillaume Durocher. Hans föreläsning var något av en grundläggande introduktion till nationalismen. Han pekade på att verkligheten talar för oss. Vi lever i en föränderlig tid och framgångar som Donald Trump, Brexit och Front National där vita väljare gått emot systemet, delvis av ekonomiska motiv men kanske främst på grund av identitet, är tecken i tiden. Man kan inte sticka under stol med att han ändå var orolig för framtiden med en ständigt växande afrikansk befolkning som riskerar att söka sig mot Europa men såg ändå tröstfullt på det uppvaknande som sker i den vita världen.

Kvällens sista talare var den amerikanske professorn Kevin MacDonald som inte borde behöva någon vidare presentation. Med böcker som Kritikkulturen har han gjort ett oerhört viktigt arbete för att öka förståelsen för judisk gruppevolutionär strategi. Han är också redaktör för The Occidental Observer och The Occidental Quarterly. Föreläsningen kan koppas till hans tidigare arbeten om judisk maktsträvan och han pekade exempelvis på hur vita nationalister ges ett löjets skimmer i judiska medier medan judar till stor del låg bakom svarta nationaliströrelser i USA. Han menade dock att den ofta inslagna vägen hos judiska representanter att eftersträva mångkultur i vita länder kan slå tillbaka mot dem genom att invandringen från exempelvis Mellanöstern också resulterat i att det kommit fler antisemiter till Europa.

Hoppet lever
Efter talen var det frågestund och i samband med det bjöds även Marcus Follin och Jonas De Geer upp på scenen. Frågorna rörde en mängd olika ämnen som hur man ska kunna bryta den judiska dominansen inom media och hur stort hopp man kan sätta till Östeuropa. Just frågan om media bjöd på flera exempel där panelen menade att vi håller på att bryta ny mark. Follin pekade på spel och musik medan MacDonald lyfte fram Red Ice TV och Jonson påpekade att vi har bäst memes. MacDonald påtalade att vi inte kan ta över Hollywood men bygga ett eget och fick medhåll av Durocher som menade att vi inte bör kopiera nuvarande medier utan skapa något eget. De Geer var, inte helt överraskande för Motgifts lyssnare, lite mer pessimistisk och betonade att större framgångar för oss på nätet kommer resultera i att internet stryps.

Konferensen var mycket lyckad och det gavs även möjligheter att både mingla i pauserna och inhandla litteratur. En stor del av behållningen är just tillfället att träffa andra regimkritiker och många fortsatte ut i Stockholmsnatten för att fortsätta samtalen.

Scandza Forum har genom sin första konferens gett mersmak och kommer skriva in sig som en viktig aktör inom skandinavisk nationalism.

En konferens som gav mersmak
Konferencier för kvällen var Fróði Midjord som även är en av grundarna till Scandza Forum. Även han är mycket nöjd efter premiären.

– Det var imponerande att se att besökarna bestod av så begåvade och framgångsrika personer. En ung kille, tidigt i 20-årsåldern, som var med och tog en öl efter konferensen, visade sig vara fullständigt insatt i den sociobiologiska litteraturen. En annan ung man, från Azerbajdzjan, hade doktorerat i biologi i Tyskland, men blivit alienerad av det politiskt korrekta klimatet vid universitetet. Det fanns även personer som hade rest från så avlägsna platser som USA och Taiwan för att vara med på tillställningen! Sedan är det naturligtvis kul att få komplimanger från alla nöjda besökare: en ung kvinna sa till mig att det här var den bäst arrangerade konferensen hon hade besökt.

Nu laddar arrangörerna för konferensen i Oslo.

Fróði Midjord (Foto: Rasmus Björnberg)
Fróði Midjord (Foto: Rasmus Björnberg)
Logik Förlag
Logik Förlag (Foto: Rasmus Björnberg)
Jonas De Geer och Marcus Follin (Foto: Rasmus Björnberg)
Jonas De Geer och Marcus Follin (Foto: Rasmus Björnberg)

Om skribenten

Björn Björkqvist

Björn Björkqvist

Skribent som efter cirka 20 års skrivande för olika tidningar och hemsidor slutligen hittat hem till Motgift.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp