Filmklipp / Webb-TV

Magnus Söderman om årets viktigaste bok

Magnus Söderman är aktuell med en ny bok, och enligt flera personer som fått läsa förhandsexemplar kan det vara årets viktigaste.

På drygt 150 sidor får du en historisk tillbakablick, men också vad som närmast kan ses som en handbok för organisering underifrån.

Förordet är skrivet av Marcus “The Golden One” Follin.

Förbeställ boken och få 25% rabatt på https://forlag.motgift.nu/produkt/odalfolket-och-mannaforbunden/

Annonser

Populära kommentarer

  1. Att försöka återupprätta en medeltida samhällsordning är knappast en särskilt smart idé.Hur kan en sådan bok vara "årets viktigaste bok?" Som i min ungdom, gammal syndikalist är jag väl bekant med de olika utopistiska socialistiska idéerna, Saint Simon, Charles Fourier, Robert Owens, Agust Comte, Michail Bakunin, Rosa Luxemburg, syndikalismen, socialismen och liknande teorier. När arbetarna tog över sina arbetsplatser, och jorden kollektiviserades och samhället inrättades efter frihetligt socialistiska principer av syndikalister under Spanska Inbördeskriget, slogs försöket brutalt ned av fascisterna. Dina idéer liknar den utopistiska socialismen där man försöker inrätta ett idealsamhälle i lämplig miljö och praktisera olika kollektiva levnads- och produktionssätt. Tyvärr flagnar tjusningen, och tron på dessa storstilade utopier med åren, ju äldre man blir, att något sådant överhuvudtaget skulle kunna gå att genomföra. Det är ju bara att göra en tillbakablick på historien, så har vi bevis nog att alla försök till revolutioner har misslyckats och brutalt har slagits ned av den härskande klassen som försvarat sin makt och sina privilegier.

  2. Det är ju fantastiskt att du kan dra dessa slutsatser innan boken ens blivit tryckt. "Upprätta en medeltida samhällsordning", vad får du det ifrån? Du avfärdar något du själv fått för dig för det du skriver har föga att göra med innehållet i boken eller vad jag vill förmedla. Jag trodde att en bok behövde läsas innan omdömen om innehållet kunde avges.

  3. admin says:

    Ja, det var nog den värsta halmgubbe jag sett på forumet hittils. Ett tips: Beställ boken, den kommer från tryckeriet den 1 juni, och återkom när du läst den. För detta är långt ifrån vad boken handlar om :smiley:

  4. Boken är, som oftast, långt mycket bättre än videon och garanterat mer uttömmande :slight_smile: Ingen ursäkt behövs då inga känslor sårades. Dock hoppas jag att boken kommer att diskuteras och recenseras vad det lider och då behöver ingen spara på krutet!

Dessa kommentarer är från vårt forum, ge dig in i diskussionen på forum.motgift.nu

3 fler svar

Folk som diskuterar detta på forumet:

Varning för falska nyheter!

Varning för falska nyheter!

 

Tro inte på gammelmedias lögner! Gör som mer än 6000 andra och skriv upp dig på Motgifts nyhetsbrev och få en sammanfattning av det viktigaste från Skandinaviens ledande svenskvänliga alternativmedia. 

Det är helt gratis och du kan säga upp din prenumeration när du vill.

Du är nu uppskriven på nyhetsbrevet - välkommen!