70 åring slagen till marken i Uppsala – är ju trots allt Sverigedemokrat

En 70-årig man i Uppsala blev nedslagen då han delade ut flygblad för Sverigedemokraterna i Uppsala. Detta bara dagarna efter att Jimmie Åkessons hem i Sölvesborg attackerades. Och från gammelmedia är det talande tyst, såväl från politiker som annars tar varje chans att klaga över politiskt våld.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Under onsdagen samlades sex personer från SD-Uppsala vid stadens Resecentrum för att möta väljare och dela ut flygblad från partiet. Alla som deltog kunde tydligt urskiljas som Sverigedemokrater eftersom partiet symbol fanns på kläder eller banderoller som medlemmarna bar.

Från ingenstans kom då en okänd person fram och slog till en av utdelarna, en 70-årig partimedlem, i bröstet med sådan kraft att farbrorn ramlade ihop på marken och då också skadade armen. Andra Sverigedemokrater lyckades ta bilder på gärningsmannen innan denne försvann från platsen.

Simon Alm, SD:s ordförande i Uppsala som var med på platsen kommenterade händelsen till SVT:

– Vi tror att personen som utförde attacken såg att vi var från SD och att det var anledningen, men han sa inget.

70-åringen ådrog sig inga allvarligare skador men chockades av händelsen. Misshandeln är polisanmäld.

Detta överfall på kommer bara dagarna efter att SD:s partiledare Jimmie Åkessons hem i Sölvesborg attackerades och Aftonbladet på ledarplats kallade SD:s nya medlem Patrick Reslow för en råtta, samtidigt som en TV4-journalist angående attacken mot Åkessons hem bland annat twittrade:

“Det går utmärkt att åberopa den mycket underskattade klausulen ‘Talk shit, get shot’, som ni finner under överrubriken ‘Skyll dig själv, clown’. För ni förstår, Jimmie är nazist.”

Några unisona och kraftfulla fördömande från andra politiker eller av tyckarna i gammelmedia som annars är snabba att dra blankt mot hot och våld som “angriper demokratin” har inte kommit. Bara en eller annan pliktskyldig kommentar.

Är detta en upptakt mot valrörelsen 2018 och en nygammal inställning att svenska nationella, oavsett schattering, är fritt villebråd? Kanske. Oavsett är det nog bäst om den nationella folkrörelsen förbereder sig på det.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp