Avhoppade moderaten Patrick Reslow är en “råtta” enligt Aftonbladet

Det "goda" hatet visar sitt fega och fula tryne igen. Denna gång hos TV4 och Aftonbladet som underblåser hot och våld mot Sverigevänner.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Bara några dagar efter att Jimmie Åkessons (SD) hem utsätts för en attack (medan hans sambo – och barn? – befinner sig där) visar “det goda hatet” sig igen. TV4-journalisten Christoffer Eriksson twittrade under gårdagen ut följande meddelande:

”Jag förstår att det är lockande att vara the bigger man och tycka det är ‘ett hot mot demokratin’ när Jimmie Åkesson, partiledare och demokratiskt vald riksdagsman får påhälsning i hemmet, men det tycker jag är att slösa med dyrbar storsinthet. Det går utmärkt att åberopa den mycket underskattade klausulen ‘Talk shit, get shot’, som ni finner under överrubriken ‘Skyll dig själv, clown’. För ni förstår, Jimmie är nazist. Han, Kent, Linus, Andreas m.fl., de är nazister. Och nazister hör inte hemma i möblerade rum med oss andra. De är en bugg i systemet som ska rättas till. Deras poltiska arv består av hat, hot, terror och våld. Den här gropen har han grävt åt sig själv. Han är själv problemet. Och den som reagerar starkt på detta men låtsas som att det regnar när flyktingförläggningar brinner är en del av problemet, end of. Jimmie Åkesson, Sveriges största fegis. Ynkedom”.

Han har sedan dess raderat sitt konto men TV4 har (oss veterligen inte sagt ett dugg, nej, ett tamt avståndstagande från sportredaktionen räcker inte). Det är samma TV4 som sparkade fröken Bodin efter att hon sade “neger” i ett klipp (i ett positivt sammanhang därtill).

Det är som det brukar alltså. De “goda” underblåser hot, hat, hets och våld mot oliktänkande. Så också från ledarplats i en av Sveriges största tidningar, nämligen Aftonbladet. För frågan är vad som blir resultatet av att man avhumaniserar sina motståndare? Om man kallar dem nedsättande ord och/eller jämför dem med skadedjur, vad öppnar man dörren för?

Våld? Förföljelse? Mord? Ja på samtliga, det har historien lärt oss.

Med det i åtanke kan man inte annat än att finna det beklämmande när en av dessa “goda”, Ingvar Persson på Aftonbladet, på ledarplats har följande att säga om Patrick Reslow som nyligen lämnade Moderaterna för Sverigedemokraterna:

“En råtta som lämnar det sjunkande skeppet.”

Denna gång var det “råtta”. Sverigevänner kan också målas ut som “kackerlackor”, eller varför inte “onda”. Denna retorik, år ut och år in, leder till en enda sak. Och det var vad som drabbade Jimmie Åkessons familj här om natten.

Det är vad Christoffer Eriksson och Ingvar Persson står för. Det är ren ynkedom!

Om skribenten

Redaktionen

Redaktionen

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp