Kortfattat

Avhoppade moderaten Patrick Reslow är en “råtta” enligt Aftonbladet

Det "goda" hatet visar sitt fega och fula tryne igen. Denna gång hos TV4 och Aftonbladet som underblåser hot och våld mot Sverigevänner.

Bara några dagar efter att Jimmie Åkessons (SD) hem utsätts för en attack (medan hans sambo – och barn? – befinner sig där) visar “det goda hatet” sig igen. TV4-journalisten Christoffer Eriksson twittrade under gårdagen ut följande meddelande:

”Jag förstår att det är lockande att vara the bigger man och tycka det är ‘ett hot mot demokratin’ när Jimmie Åkesson, partiledare och demokratiskt vald riksdagsman får påhälsning i hemmet, men det tycker jag är att slösa med dyrbar storsinthet. Det går utmärkt att åberopa den mycket underskattade klausulen ‘Talk shit, get shot’, som ni finner under överrubriken ‘Skyll dig själv, clown’. För ni förstår, Jimmie är nazist. Han, Kent, Linus, Andreas m.fl., de är nazister. Och nazister hör inte hemma i möblerade rum med oss andra. De är en bugg i systemet som ska rättas till. Deras poltiska arv består av hat, hot, terror och våld. Den här gropen har han grävt åt sig själv. Han är själv problemet. Och den som reagerar starkt på detta men låtsas som att det regnar när flyktingförläggningar brinner är en del av problemet, end of. Jimmie Åkesson, Sveriges största fegis. Ynkedom”.

Han har sedan dess raderat sitt konto men TV4 har (oss veterligen inte sagt ett dugg, nej, ett tamt avståndstagande från sportredaktionen räcker inte). Det är samma TV4 som sparkade fröken Bodin efter att hon sade “neger” i ett klipp (i ett positivt sammanhang därtill).

Det är som det brukar alltså. De “goda” underblåser hot, hat, hets och våld mot oliktänkande. Så också från ledarplats i en av Sveriges största tidningar, nämligen Aftonbladet. För frågan är vad som blir resultatet av att man avhumaniserar sina motståndare? Om man kallar dem nedsättande ord och/eller jämför dem med skadedjur, vad öppnar man dörren för?

Våld? Förföljelse? Mord? Ja på samtliga, det har historien lärt oss.

Med det i åtanke kan man inte annat än att finna det beklämmande när en av dessa “goda”, Ingvar Persson på Aftonbladet, på ledarplats har följande att säga om Patrick Reslow som nyligen lämnade Moderaterna för Sverigedemokraterna:

“En råtta som lämnar det sjunkande skeppet.”

Denna gång var det “råtta”. Sverigevänner kan också målas ut som “kackerlackor”, eller varför inte “onda”. Denna retorik, år ut och år in, leder till en enda sak. Och det var vad som drabbade Jimmie Åkessons familj här om natten.

Det är vad Christoffer Eriksson och Ingvar Persson står för. Det är ren ynkedom!

Annonser

Om skribenten

Redaktionen

Redaktionen

3 kommentarer

Klicka här för att skriva en kommentar

Kommentera

  • Exakt. Liknelsen “en råtta som lämnar det sjunkande skeppet” är förmodligen inte avsett att jämföra honom med en råtta på ett nedlåtande sätt, snarare en intelligent varelse som lämnar det sjunkande skeppet Moderaterna.

   …men TV4-journalisten Christoffer Eriksson twittrade är betydligt mer intressant och avslöjande, anser jag.

   Det är kanske inte enbart att se som att han uppviglar, t.o.m. mordhotar, förutom att han KANSKE förtalar Jimmie Åkesson. Det nedsättande ordet för nationalsocialist vill nog Jimmie nog inte bli kallad, eftersom Jimmie Åkesson och SD medvetet numera har noll tolerans mot rasism i sitt parti och dessutom verkar ha den sionistiska flaggan klistrad mitt i pannan.

   Möjligtvis kan man se den israeliska sionismen dom en slags nationalsocialism också eftersom den etniskt rensar bort palestinierna ur Palestina, samt olagligen ockuperar och beskjuter Syriens demokrati, men jag tror inte att det var så TV4:s journalist menade, p.g.a. ägarförhålandena.

   “När flyktingförläggningar brinner” kan ev. också ses som en uppmaning till mordbrand. Vemsomhelst, t.o.m. en flykting, asylbaronen själv eller rentutav SSU, kan av olika skäl vilja tutta på och skylla på nationalsocialisterna.

   Men en sak som är säker, en flyktingförläggning kan endast brinna så länge det finns flyktingförläggningar, således är den som skapat, uppmuntrat och stöttat USA:s olagliga krig, skapat flyktingströmmar och asylbaronsindustri exakt den som skapat problemet och i det gänget sitter TV4:s journalister.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Skaffa tröjan!

Besök Det fria Sverige för fler sjyssta kläder och accessoarer

Senaste filmklipp

Varning för falska nyheter!

Varning för falska nyheter!

 

Tro inte på gammelmedias lögner! Gör som mer än 6000 andra och skriv upp dig på Motgifts nyhetsbrev och få en sammanfattning av det viktigaste från Skandinaviens ledande svenskvänliga alternativmedia. 

Det är helt gratis och du kan säga upp din prenumeration när du vill.

Du är nu uppskriven på nyhetsbrevet - välkommen!