Jimmie Åkesson tänker inte gratulera Macron till segern

Etablissemanget applådera internationalisten Emmanuel Macrons seger i det franska presidentvalet. Men alla är inte lika glada och SD:s Jimmie Åkesson kommer inte att gratulera bankirpresidenten.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Även om Nationella fronten och Marine Le Pen inte tog hem presidentvalet i Frankrike så anser Sverigedemokraternas ledare, Jimmie Åkesson, att resultatet är en seger i sig. Detta berättar han för Svenska dagbladet:

– En ny politisk karta har ritats upp, och det är egentligen bara i sin linda. Den här konfliktlinjen mellan just nationalism och internationalism den är någonting vi kommer se mycket av i framtiden med tanke på de stora hoten vi ser med terrorism, migrationsströmmar och mer och mer centralstyre från Bryssel. Det är saker som kommer fortsätta och därför kommer polariseringen fortsätta.

Sverigedemokraternas relation till Nationella fronten har varit ansträngd under åren och man valde att inte ingå i den partigrupp som Nationella Fronten leder i EU. Istället valde man EFDD där italienska Femstjärnerörelsen och UKIP ingår. Trots den avmätta hållningen från SD verkar Åkesson dock vara positiv till Le Pens relativa framgång om än kanske mer på grund av sin bedömning av Macron. På frågan om han tänker gratulera Emmanuel Macron svarar Åkesson:

– Nej, det finns inget att gratulera. Det är alltid roligt för den som vinner ett val, men ur mitt perspektiv så är Macron i väldigt hög grad en representant för den här vänsterliberala etablissemanget som dominerar och har dominerat vår del av världen i decennier och förstört väldigt mycket.

Källor

Om skribenten

Redaktionen

Redaktionen

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp