Så klart man kan bli “svensk” utan någon som helst bakgrundskoll

Ibland måste man göra undantag från lagen.
För att bli svensk medborgare måste man kunna styrka sin identitet... trodde du kanske. Efter en dom visar det sig dock att det är mycket enklare än så.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Den påstått “irakiska” mannen har inga identitetshandlingar varför Migrationsverket i maj förra året avslog hans begäran om svenskt medborgarskap. Man måste nämligen kunna styrka sin identitet på något sätt för att få svenskt medborgarskap, trodde man kanske.

“Irakiern” överklagade beslutet men migrationsdomstolen höll med verket och avslog. “Irakiern”, som inte kunnat ordna identitetshandlingar från ambassaden, visste däremot hur man gick vidare med detta ärende. Nu har därför Migrationsöverdomstolen bestämt att “irakiern” trots allt skall kunna bli svensk medborgare eftersom domstolen menar att man inte “rimligen kan kräva” att han ska kunna styrka sin identitet.

Summa summarum har alltså en helt okänd människa – sett utifrån att han inte kunnat styrka sin identitet – lyckats bli svensk medborgare. Snart kan han hämta ut något av det bästa som finns i dagens värld, ett svenskt pass… som man kan tappa bort och få ut ett nytt av – några gånger om det vill sig illa.

Inte nog med det, denna okända person får också full tillgång till den svenska välfärden.

Grattis!

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp