Österrikes president: En dag måsta alla kvinnor bära slöja för att bekämpa islamofobi

"Jo, men han är ju inte rasist i alla fall....."
Österrikes president anser att det snart är dags för alla kvinnor att bära slöja, för att på så sätt bekämpa "islamofobin" i landet.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Österrikes president, Alexander Van der Bellen, som bland annat år 2007 poserade på en valaffisch med budskapet “Var och en som älskar Österrike är skit” och som tycker att alla nationsgränser borda suddas ut har presenterat ett förslag för att bekämpa “islamofobi”.

I ett samtal med studenter menade Van der Ballen att om:

“Islamofobin i Österrike fortsätter så kommer dagen komma då vi måste säga åt alla kvinnor att bära slöja – alla! – för att visa solidaritet med de som gör det av religiösa skäl.”

Uttalandet går förvisso mot det förbud mot heltäckande slöja som Österrike har och presidenten har inte mycket makt, men det visar ändå polariseringen i Europa.

Alexander Van der Bellen besegrade den nationella kandidaten från FPÖ, Norbert Hofer, efter ett jämt val förra året. Hofer förlorade eftersom att “konservativa” uppmanades att rösta på den vänsterextrema Van der Bellen för att hindra FPÖ från att vinna presidentskapet. Kanske tröstar de sig med att “han är i alla fall inte rasistfascist”.

En liknande situation står man nu inför i Frankrike, där konservativa och vänstern uppmanas att rösta på etablissemangets kandidat för att Marine Le Pen inte skall vinna valet.

Hur det går när man gör så visar exemplet Österrike och uttalandet från landets president.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp