Fängelse för Facebook-våldtäkt men inte straff värda namnet

En bild som säger allt!
Under tjo och tjim, glada tillrop och stora leenden på läpparna, våldtog de tre utlänningarna kvinnan... och sände det hela live på Facebook. Nu har "domarna" kommit.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Samtliga tre utlänningar som stod åtalade för den över Facebook direktsända våldtäkten har nu fått sina straff. Uppsala tingsrätt dömde samtliga inblandade till fängelse av varierande längd.

En 18-åring och en 21-åring som både är afghanska medborgare döms för våldtäkt till fängelse i ett år respektive två år och fyra månader. Den 24-åriga mannen, som är svensk medborgare, döms till sex månaders fängelse för bland annat underlåtenhet att avslöja våldtäkt samt grovt förtal. Rätten skriver:

“Denne har varit medveten om att en våldtäkt var på väg att ske, men inte reagerat eller kontaktat polis. Denne man ska även dömas för grovt förtal av målsäganden genom att ha lagt ut på filmen på Facebook. Brottet är grovt eftersom filmen fått en stor uppmärksamhet både i Sverige och internationellt vilket vållat målsäganden en stor skada.”

Varför skriver vi domarna i ingressen inom citationstecken? Jo, för att markera det enkla faktum att dessa “domar” inte är värda namnet utan ett hån.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp