Tysk dissident avviker från fängelsestraff – tänker söka asyl i annat land

Den kända nationalisten och pensionerade advokaten Horst Mahler befinner sig på flykt från det tyska rättsväsendet som vill fängsla honom för tankebrott. Mahler kommer att ansöka om asyl i annat land, enligt hans advokat.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Den tyska pensionerade advokaten och nationella aktivisten Horst Mahler har bestämt sig för att inte inställa sig till fängelset. Han frigavs tidigare från ett tio år långt straff på grund av hälskoskäl, men detta frigivande överklagades och högre instans beslutade nyligen att 81-åringen skall avtjäna hela straffet.

Detta är i allt väsentligt en dödsdom mot Mahler som är svårt sjuk och 81-år gammal.

I ett framträdande som filmats och lagts upp på Youtube berättade Mahler om sin kamp och riktade en kraftfull uppmaning till tyskarna att stå upp och kämpa vidare.

Den 19 april skulle Mahler inställa sig på fängelset, men så skedde inte. Han advokat säger att Mahler flytt landet och kommer att ansöka om politisk asyl i annat land vad det lider.

Horst Mahlers brottslighet består i att ha ifrågasatt den officiella historieskrivningen av förintelsen. Detta är ett grovt brott i Tyskland och låg till grund för hans fängelsestraff på tio år.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp