Medan kommuner ordnar lägenheter till “nyanlända” bor var tredje 25-åring hemma hos mamma och pappa

Medan tre av tio svenskar i 25-års ålder bor kvar hemma, med allt vad det innebär, hjälper kommuner "flyktingar" med bostäder... bland annat genom att köpa lägenheter för skattemedel.

Stötta Motgift

 kr. 

Välj din donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 kr. 

Vi har bostadsbrist i Sverige, vilket inte kommer som någon överraskning för någon. Speciellt svårt är det för unga som skall flytta hemifrån att ordna bostad. 2005 kunde en majoritet av unga hushåll köpa sin bostad och klara de löpande kostnaderna, utan att ta dyra lån utan säkerhet.

Detta har ändrats och enligt en ny rapport tvingas 31 procent av personer mellan 21 – 25 år bo kvar hemma. De har helt enkelt inte råd att flytta eftersom de inte kan köpa boende. Hyresmarknaden är, som vi vet, hopplös.

Förutom de uppenbara bekymren som kommer av detta vet vi också att en försenad flytt hemifrån gör det svårare att finna en partner och bilda familj. Detta gör så att denna viktiga del förskjuts på framtiden och riskerar att aldrig bli av.

Samtidigt som detta sker och allt väsentligt drabbas svenskar, ser kommunerna till att ordna boenden åt “flyktingar” som fått uppehållstillstånd. I flera kommuner har man till och med använd skattepengar till att köpa bostadsrätter och/eller dammsugit hyresmarknaden för dessa “flyktingar”. Därmed blir bostadsmarknaden än mer skev.

Att rapporten heter “Det var bättre förr” är förståeligt.

Logga in

Du är inte inloggad
» Glömt lösenordet?

Varukorg

Senaste filmklipp